×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska duon vinner ESL Challenger League: "Glad och stolt"

1
Linus "LNZ" Holtäng och Simon "yxngstxr" Boije vände och vann finalen.
Sangal Esports, med de två svenska spelarna Linus "LNZ" Holtäng och Simon "yxngstxr" Boije i femman, vinner vårens upplaga av ESL Challenger League. Laget, som också coachas av svensken Jimmy "Jumpy" Berndtsson, lyckades vinna finalen mot KOI med 3-2 i kartor.

"Mästare i ESL Challenger League. Riktigt glada och stolta över hur vi avslutade den här säsongen med två turneringsvinster och en EPL-plats", kommenterade LNZ vinsten i ett inlägg på X efter matchen.


Sangal Esports
LNZ, yxngstxr, SaMeY, xfl0ud, jottAAA

Europa KOI
mopoz, adamS, stadodo, JUST, dav1g

KOI, som kom från slutspelets övre bracket, började finalen med en 1-0-ledning som belöning för att laget gått obesegrade genom resten av slutspelet. Det hindrade inte Sangal, som tagit längsta möjliga väg till finalen, att koppla greppet om matchen direkt genom att vinna Mirage med 13-9.

KOI svarade med en övertiddsseger på Nuke men Sangal lyckades återigen kvittera genom att vinan Anubis (13-6) och sedan även spela hem avgörandet på Ancient (13-11). Finalens gigant var Samet "jottAAA" Köklü som toppade scoreboarden för Sangal med 86 kills på de fyra kartorna framför yngstxr som landade på 70 frallor totalt.

Sangal hade sedan tidigare redan säkrat en plats i nästa upplaga av ESL Pro League genom att säkra en topp två-placering men genom vinsten spelar laget också hem 16 500 dollar (~175 000 kronor) i prispengar. Lagets avslutning på säsongen har minst sagt varit stark då Sangal bara för några veckor sedan också vann onlinetävlingen RES European Series.

Artikelbild: Daniel Sandström och Patrick Hanson/Good Game
Videokälla: Relog Media/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..