×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norge

Apeks-chefen svarar om nawwks transfersumma: "Situationen förändrades"

1
Den norska organisationen kan få mer pengar för den svenska AWP-stjärnan än vad som tidigare rapporterats.
Under veckan har Bleed Esports coach Aleksandar "kassad" Trifunović uppmärksammats efter att han öppet pratat om hur mycket pengar organisationen betalat för att värva den svenska AWP-stjärnan Tim "nawwk" Jonasson och dennes lagkamrat Joakim "jkaem" Myrbostad från Apeks. I podcasten "Feed The Trolls" uttryckte kassad belåtenhet över att han i maj fått betala betydligt mindre för duon än priset han erbjudits i januari.

Nu har en av Apeks grundare valt att kommentera kassads uttalande. I ett inlägg på X förklarar Kenneth "kenkenski" Gaupseth Johansen att Apeks fann sig i en helt annan situation i januari jämfört med i maj och att priserna helt enkelt reflekterar den situationen.

"Det handlar inte om förståelse för marknaden, det handlar om att den olyckliga situation som Apeks fann sig i fick priserna att sjunka", skriver han.

I januari erbjöds Bleed att värva jkaem för 1,2 miljoner dollar (~12,8 miljoner kronor) och nawwk för 450 000 dollar (~4,8 miljoner kronor). Enligt kenkenski berodde jkaems höga pris på att Apeks behövde spelaren för att behålla sin seedning till Majorn i Köpenhamn. Vad gäller nawwk ville Apeks inte sälja spelaren överhuvudtaget, men 450 000 dollar var den summa som krävdes för att aktivera svenskens utköpsklausul.

När affären blev av i maj var situationen en helt då bägge spelarna transferlistats och Apeks desperat behövde bli av med spelare för att spara in pengar. Att priset på spelarna till följd av detta gick ner till 130 000 dollar (~1,4 miljoner kronor) för bägge två menar kenkenski inte är något konstigt samtidigt som han påpekar att Apeks kan få mer pengar än så baserat på olika klausuler i kontraktet:

"Jag vill inte gå ut offentligt med specifika detaljer, men jag kan säga att affären som helhet kan ge mer pengar än vad som sades i podcasten", skriver han.

Läs hela inlägget:

Artikelbild: Pressbild/Bleed och kenkenski/X
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..