×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Turkiet

CS-talanger får sparken — bannades för fusk i Faceit-matcher

1
Proffslaget väljer att bryta kontrakten med spelarna omedelbart.
Det turkiska proffslaget Eternal Fire bryter kontraktet med sina två akademispelare Ahmet "cyber" Akpınar och Bilgihan "Depact" Ayaz. Det efter att spelarna utnyttjat en exploit som motsvarar fuskande i Faceit-matcher, skriver organisationen på X.

Den exploit som spelarna använt uppges vara den nyupptäckta bugg som som gjorde det möjligt för spelare att få en wallhack-liknande effekt bara genom att använda kommandon i consolen. Speltillverkaren Valve patchade buggen kort efter att den upptäckts men flera spelare hann använda den innan dess.

"Depact och cyber, spelare i vår akademiprojekt, har uppvisat oprofessionellt beteende genom att använda en in-game console code som tillåter fuskande i CS2 under en Faceit-match som spelades under gårdagen", skriver Eternal Fire i sitt uttalande och fortsätter:

"Vi skulle vilja informera allmänheten om att vi har klippt banden och sagt upp våra kontrakt med spelarna, som vi är säkra på håller sig borta från alla situationer som kommer att påverka spelet negativt, såsom fusk."


Artikelbild: Pressbild/Eternal Fire
Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..