×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-stjärnans fina gest — skänker Major-pengar till avlidna spelarens familj

2
Martin "STYKO" Styk hyllas för sitt fina initiativ.
Den slovakiska CS-stjärnan Martin "STYKO" Styk kommer att skänka en femtedel av alla pengar han tjänar på årets Major-stickers till välgörenhet kopplat till psykisk ohälsa. Det berättar STYKO genom en serie inlägg på X.

I inläggen skriver STYKO att han kommer att donera 10 % av pengarna han tjänar på Major-klistermärken till Twisten Foundation, en välgörenhetsorganisation som grundades av den avlidna Valorant-spelaren Karel "Twisten" Ašenbreners familj efter att spelaren förra året tagit sitt liv efter en tid av psykisk sjukdom.

Ytterligare 10 % av pengarna som STYKO tjänar kommer han att donera till det avlidna CS-proffset David "cynic" Polsters familj. cynic, som skulle ha deltagit i det amerikanska RMR-kvalet inför vårens Major i Köpenhamn, avslutade också sitt liv tidigare i år.

"Att jaga troféer och vinster i livet är respektabelt, men det är aldrig en lätt väg. Att hantera unga spelares välbefinnande och mentala hälsa läggs åt sidan att pressa sig själva att fortsätta sin karriär. Ibland slår det tillbaka. Och när det väl gör det är det för sent", skriver STYKO bland annat i sina inlägg.


Beslutet att donera så mycket pengar har hyllats av CS-spelare världen över. Proffsspelare, organisationer och andra profiler har i svar på X visat sin uppskattning för STYKO och på Reddit toppade tråden om spelarens initiativ Counter-Strikes subreddit under dagen.

"STYKO är kanske inte den bästa eller mest framgångsrika CS-spelaren att vandra på den här jorden, men hans personlighet är fantastisk. Var som STYKO", skriver användaren falsa_ovis uppskattande om spelaren.

Styko will be donating 20% of his sticker money to cyn1c's family & Twisten Foundation
byu/xNieminen inGlobalOffensive


Artikelbild: Pressbild/Blast, Mark Roe/Redbull och Pressbild/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..