×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Lagägaren berättar: Så mycket kostar det att driva topplag i CS

1
Vill du driva ett CS-lag som har potential att tävla i Majors? Då kan du behöva en hel del pengar.
I ett mycket transparent inlägg på X valde den brittiska Into The Breach-ägaren Sam "SlayTheMinotaur Macedonio att dela med sig av hur mycket pengar hans organisation spenderat för att driva sitt CS-lag. Inte helt oväntat rör det sig om stora summor för att hålla verksamheten igång.

I inlägget skriver SlayTheMinotaur att Into The Breach spenderade omkring 19 300 dollar (~180 000 kronor) i månaden på löner till spelare innan laget kvalificerade sig för Majorn i Paris år 2023.

I Majorn gjorde laget stor succé och nådde kvartsfinal vilket fick utgifterna att mer än fördubblas. I snitt lade organisationen till slut 57 800 dollar (~600 000 kronor) i månaden på löner, resor, bootcamp och andra utgifter kopplade till CS-laget.

Trots att utgifterna ökade kraftigt efter Majorn ökade inte intäkterna från sponsorer i samma grad. När ITB missade att ta en plats i vårens Major i Köpenhamn valde organisationen därför att bryta med sitt lag för att ta ett omtag av sin satsning på CS.

"Går det bra ökar utgifterna drastiskt men det gör också inkomsterna. Det här blir en balansgång, och om du fattar fel beslut för din roster eller om de börjar spela dåligt överstiger utgifterna snabbt inkomsterna. Sponsorer lämnar och möjligheterna till andra inkomstgenererande inkomster försämras", skriver SlayTheMinotaur och fortsätter:

"Det är därför tier 2 och under scenen är volatil till sin natur. Även i tier 1är det enorma risker kontra belöning."

Läs hela genomgången:

Artikelbild: Pressbild/Into The Breach och Into The Breach/X
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..