×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Metizport nära Blast-bragd – skakade världstrean i Showdown

2
Svenskarna räckte inte hela vägen mot IEM Katowice-mästarna.
Under den gångna veckan har Metizport tagit CS-världen med storm. Laget har imponerat i Blast Premier Showdown genom att bland annat förstöra Oleksandr "s1mple" Kostylievs tävlingsdebut i Counter-Strike 2 och köra över Monte.

På söndagskvällen tog dock svenskarnas bragdartade resa genom tävlingen slut. Laget föll mot världstrean Team Spirit och får därmed inte chansen att tävla i miljonturneringen Blast Premier Spring Finals senare i år.

Matchen mot Team Spirit slutade 1-2 i kartor efter att Metizport tagit ledningen genom att vinna sitt eget kartval Vertigo med 13-8. Därefter förlorade svenskarna först Mirage med 4-13 och sedan Nuke med 8-13. Sett över hela matchserien var det Spirits 17-åriga underbarn som var matchens bästa spelare med sammanlagt 54 kills och en imponerande rating om 1,42.

Helt lottlösa går dock svenskarna inte från tävlingen då den delade tredjeplatsen ger laget 12 500 dollar (~125 000 kronor) i prispengar och säkerligen en hel del poäng som kommer att ge skjuts i såväl CS-sajten HLTV:s som speltillverkaren Valves världsranking.

För svenskarna väntar nya matcher redan på måndagen då laget kliver in i det stängda kvalet till ännu en miljonturnering, IEM Dallas. Metizports första match i IEM Dallas-kvalet är mot ENCE Esports och matchen är schemalagd att spelas klockan 15:30.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..