×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Överfullt i tredje Major-kvalet — hampus lag fick inte plats

1
När kvalet drog igång fick Hampus "hampus" Poser och hans lag inte vara med.
Intresset för att vara med i det tredje öppna europeiska Major-kvalet var skyhögt. Antalet lag som anmält sig till kvalet var betydligt fler än de 1024 som var maxtaket på antalet deltagande lag.

Detta fick till följd att flera lag som anmält sig till kvalet inte fick möjlighet att spela. Ett av dem var Hampus "hampus" Posers lag Bleed Esports som inte var bland de 1024 snabbaste lagen att bekräfta sin plats i kvalet och därför fick stå över.

För Bleed innebar detta förstås ett enormt bakslag då laget går miste om en möjlighet att ta sig vidare i kvalet till Majorn i Köpenhamn. Laget har nu bara en chans kvar i det sista öppna europeiska kvalet som börjar på söndag.

Under kvällen ifrågasatte lagets coach Aleksandar "kassad" Trifunović varför det överhuvudtaget finns en övre gräns på antalet deltagande lag. I flera inlägg på X uttryckte kassad sin besvikelse över att lag som anmält sig och bekräftat sin plats inom den utsatta tiden ändå inte får vara med och spela.

"Jag förstår inte varför öppna kval har en gräns på antalet lag som får vara med? Skulle älska att få ett svar på detta", skriver kassad och fortsätter:

"Det borde inte vara någon gräns på det öppna kvalet, det är därför det heter ÖPPET kval".


Senare på kvällen valde spelplattformen Challengermode att stänga anmälan till det sista kvalet. Företrädare för plattformen skrev i kvalets Discord-kanal att anmälan skulle öppnas igen men att man avvaktar ett uttalande.

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL och Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..