×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenskar diskade från Major-kvalet efter fuskanklagelser

1
Den svenska femman orsakade stor uppståndelse under kvalet. Nu har laget diskvalificerats från tävlingen.
Det svenska doldislaget QuackQuack Esports överraskade många genom att ta sig långt under gårdagen i det andra öppna europeiska Major-kvalet. Nu har femman diskvalificerats och matcher som laget vunnit i kvalet får spelas om.

Under svenskarnas sista match för kvällen, då laget mötte RUSH B i Ro32, anklagades lagets spelare för fusk av flera stora profiler efter att misstänkta klipp från matchen spridits på sociala medier. Owen "smooya" Butterfield och Robin "robiin" Sjögren var två av de proffsspelare som öppet pratade om lagets eventuella fuskande.


Efter att anmälningar om misstänkt fusk haglat in valde Challengermodes admins att granska fallet och beslutade under natten till torsdagen att diskvalificera svenskarna från tävlingen. Beslutet innebär att lagets två senaste matcher kommer att spelas om med andra lag som inte diskvalificerats.

QuackQuacks femma består delvis av spelare som tidigare representerat det svenska skandallaget 2EASY som diskvalificerades från Elitserien höstsäsongen 2022 efter att en av lagets spelare bannats för fusk.

Artikelbild: Skärmbild/Counter-Strike och Pressbild/PGL

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..