×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Prospects förra coach klar för nytt akademilag — samtalat med svenska talanger

2
Dansken bakom 00 Prospects har fått nytt akademi-uppdrag.
Under 2022 och 2023 skördade 00Nations akademilag 00Prospects stora framgångar med sin svenska femma. Bakom femman stod den danska coachen Dennis "Rytter" Rytter.

Prospects disbandade i somras men det var först i slutet av november som Rytter lämnade organisationen. Nu, en månad senare, är han klar för en ny akademisatsning.

Den här gången är det den norska organisationen Apeks som värvat Rytter till sitt akademilag Apeks Rebels. Rytter presenterads som ny coach för laget genom ett pressmeddelande tidigare i veckan och i samband med detta meddelade Apeks också att akademilaget framöver kommer att skifta fokus från att fokusera på norska talanger till att göra en bredare nordisk satsning.

Att Apeks Rebels uttalat väljer att satsa på en nordisk talangutveckling öppnar förstås för att fler svenska spelare ska ta plats i laget, något som också verkar vara en reell möjlighet. I en skriftlig kommentar till Fragbite berättar nämligen Rytter att han fört en dialog med flera svenska spelare rörande projektet.

"Jag kan bekräfta att jag har varit i samtal med flera svenska spelare. Inte om att vara med i projektet, utan mer om att lära känna dem och sedan lära känna mig och idéerna kring det nya projektet. Så inget superkonkret just nu, bara samtal", skriver Rytter och skickar med en hälsning till de svenska spelarna:

"Med det sagt är jag fortfarande intresserad av att prata med fler. Kanske finns det en dold pärla någonstans där jag inte tittat. Så hör gärna av er", skriver han.

Under höstsäsongen har den svenska spelaren Adam "bq" Bergqvist representerat Apeks Rebels tillsammans med tre norska spelare och en dansk spelare. Om bq är en del av Rebels framtidsplaner är okänt, men i pressmeddelandet hintar organisationen om att förändringar kommer att ske genom att skriva att "fler meddelanden om framtiden för Apeks Rebels kommer snart".

Artikelbild: Sindre Stien/Nordavind
Videokälla: Elitserien/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..