×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Österrike

Valve förlorar tvist mot CS-spelare — tvingas betala över 150 000 kronor

1
Om fler länder följer detta exempel kan lådor i Counter-Strike 2 vara ett minne blott.
Speltillverkaren Valve har förlorat en rättstvist mot en Counter-Strike spelare i österrikisk domstol och tvingas betala över 14 000 Euro (~156 000 kronor) till spelaren. Det rapporterar den tyskspråkiga nyhetssajten Games Wirtschaft.

Enligt sajten har tvisten mellan spelaren och Valve gällt huruvida loot boxes i spelet bör klassificeras som gambling eller inte. Domstolen ska ha hållit med spelaren om lootboxes är jämförliga med gambling och eftersom Valve saknat licens för sådan verksamhet har spelaren, som spenderat stora summor i spelet, rätt till återbetalning.

Även om domen ännu inte vunnit laga kraft säger jurister som Games Wirtschaft pratat med att det är osannolikt att Valve överklagar den. I ett tidigare rättsfall i Österrike förlorade EA Sports en liknande tvist där frågan gällde huruvida FIFA Ultimate Team-paket var att jämställa med gambling.

Artikelbild: Skärmbild/Counter-Strike
Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..