×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Profilen kritiseras efter inlägg på X: "Använder låtsad oro"

1
Auguste "Semmler" Massonnat har rört upp känslor efter sina kommentarer på X.
Den kända CS-kommentatorn Auguste "Semmler" Massonnat har i veckan varit föremål för en hel del kritik efter en serie inlägg på X, rapporterar nyhetssajten Dexerto. Semmler har blivit kritiserad efter att han kommenterat ett ESL Impact-inlägg och ifrågasatt den amerikanska transkvinnan Lucy "empathy" Verkaiks rätt att delta i tävlingen.

Efter Semmlers inlägg fick 19-åringen motta flera hatiska meddelanden från andra användare på X, något som profilen välkomnade då han menar att empathy "borde skämmas" för sitt deltagande i ESL Impact.

I ett eget inlägg berättar empathy om upplevelsen av att vara en CS-spelande transkvinna och att en av anledningarna till att hon vill spela i ESL Impact är för att hon inte får möjlighet att spela i några andra lag.

"Jag lägger hela mitt liv på CS och försöker så jävla mycket att bli bättre. Jag kommer ut och alla gör narr av mig varje match, mina före detta lagkamrater blockar mig och hånar mig, jag kan inte spela utan att folk throwar matcher och gör narr av mig", skriver empathy.

"Jag spelar ESL Impact och jag är fienden och 'jag borde skämmas och ta livet av mig' för det. Det spelar ingen roll vad jag gör, problemet är att jag är ful och trans. Genuint, vad vill folk att jag ska göra? Kanske om mixade lag inte skulle kalla mig en 'b*g' när jag ber om att få spela med dem skulle saker och ting vara annorlunda", fortsätter hon.


Bland dem som kritiserar Semmler återfinns flera profiler som arbetat med både ESL Impact och andra initiativ som är tänkta att främja damscenen. En av dem är Frankie Ward som i ett inlägg menar att Semmler inte bryr sig om ESL Impact och att hans kommentarer flyttar fokus från viktigare frågor.

"Då och då bestämmer sig någon som inte bryr sig om ESL Impact att använda låtsad oro för att få transkvinnor att känna sig ovälkomna snarare än att faktiskt fokusera på viktiga frågor som regionala slots och borttagandet av Katowice från Impact-kalendern", skriver hon.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL
Videokälla: ESL/Twitch

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..