×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Spelarflykt från Counter-Strike 2? Antalet CS-spelare sjunker

1
För första gången på länge sjunker antalet Counter-Strike-spelare, men statistiken är kanske inte så dyster som den verkar.
Antalet Counter-Strike-spelare har sjunkit den senaste tiden och nått en ny bottennotering för år 2023. Det visar statistik från analysverktyget Steamcharts.

Enligt verktyget är antalet samtidiga CS-spelare i snitt omkring 720 000 de senaste 30 dagarna — en drastisk förminskning jämfört med hur det såg ut innan släppet av Counter-Strike 2. I augusti tidigare i år var samma siffra 920 000 vilket innebär att spelet tappat omkring 200 000 samtidiga spelare på bara ett par månader.

I en tråd på Reddit har användaren OilRepresentative506 uppmärksammat den dystra statistiken och i kommentarsfältet är det många besvikna användare som förklarar varför de spelar mindre idag än tidigare.

"Jag tror att många hoppades på en ny/intressant upplevelse med CS2 och vad vi fick var ett lite snyggare CS:GO utan polering och utan en majoritet av alla funktione som fanns tidigare", skriver användaren donkdonkdo som en förklaring till varför antalet spelare sjunker.

Även om den negativa trenden är dyster finns det positiva saker att uppmärksamma i statistiken också. Även om det inte är lika många som spelat CS i oktober och november jämfört med den största CS-febern i somras är det fortfarande fler som spelar CS2 i år jämfört med samma månader förra året.

Artikelbild: Pressbild/Counter-Strike
Videokälla: Valve

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..