×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

maxster berättar om inhoppet i NIP: "Känner att jag kan ge mer"

3
Den svenska CS-talangen Max "maxster" Jansson berättar om inhoppet i Ninjas In Pyjamas och avslöjar att det finns intresse från andra lag.
Se intervjun med maxster i videoformat i spelaren ovan.
Ninjas In Pyjamas har landat i Kina för att spela sin första stora Counter-Strike 2-turnering. Vi tog tempen på lagets svenska inhoppare Max "maxster" Jansson inför tävlingen.

— Man är givetvis taggad. Vi kommer väl förberedda, vi har Faze Clan i första matchen och vet vad som komma skall. Vi har en bra känsla i gruppen inför turneringen, säger han.

Laget har bootcampat den senaste veckan inför CS2 Asia Championship där man förutom Faze Clan delar grupp med Mouz och det kinesiska hemmalaget Wings Up Gaming. Med bra förberedelser i ryggen känner maxster att laget har en bra möjlighet att prestera.

— Det har gått sjukt bra. Vi har jobbat på det som behövs. Som jag sade, vi är väl förberedda, bootcampet har gått bra och jag tror att vi kommer göra bra ifrån oss.

— Det är klart att det är en tuff grupp, men det är bara kul, det ska vara tufft. Jag tror att Faze Clan nog är lite nöjda. Vi kommer hungriga och jag tror att vi vill mer än vad de vill så jag tror att vi kommer att beta av dem i den första matchen.

Veckans turnering är inte den första tier-1-turneringen som maxster spelar för NIP. I våras hoppade han in i huvudlaget under Blast Premier-gruppspelet och spelade då två matcher med laget.

— Det är kul! Det är det här man vill, spela i tier-1 och spela med de stora grabbarna. Det är bara att tacka och ta emot för chansen och göra det bästa man kan och ta möjligheten. Förhoppningsvis blir det på heltid någon dag, säger maxster.

De senaste veckorna har maxster agerat inhoppare när NIP deltagit i onlinetävlingarna Roobet Cup och Thunderpick World Championship. Lagkamraten Fredrik "REZ" Sterner har har hyllat talangen för sina insatser, men själv känner han att han har mer att ge.

— Man är alltid lite missnöjd med sig själv. Jag skulle säga att jag varken gjort bort mig eller gjort superbra ifrån mig. Jag har gjort det bästa jag kunnat, sedan hade man alltid velat göra mer. Jag känner att jag kan ge mer också, så jag hoppas att jag kan få ut det bästa av mig själv och det bästa av laget nu i Kina, säger han.

Oavsett hur det går i Shanghai är veckans tävling den sista planerade med NIP för maxster. Efter Kina-resan får den svenska 18-åringen göra plats för NIP:s spanska nyförvärv Alejandro "alex" Masanet.

Vad som händer härnäst för maxster är inte klart. Det har florerat en del rykten om att det finns intresse för spelaren från andra lag, något som han själv nu också bekräftar.

— Det har funnits en del intresse, men vi får se var jag hamnar. Det är mycket som behöver gå igenom och allting måste kännas bra, så vi får se vad som händer, säger han.

Vad är viktigt för dig nu om du skulle välja ett annat lag?
— Det är viktigt att man känner en kemi med spelarna man ska spela med. Man vill känna sig trygg och man vill att alla ska vara bra på att ge och ta kritik så att man kan utvecklas tillsammans, säger han.

— Man vill givetvis hoppa in i ett lag som kan vara med och slåss om lite Major- och RMR-platser. Det är viktigt att man hamnar i ett bra lag som man verkligen tror på, som man känner sig trygg i och som man har kul med.

Ninjas In Pyjamas och maxster spelar sin första match i CS2 Asia Championship tidigt på torsdag morgon. Klockan 06:30 kliver laget ut på servern för att möta Faze Clan i en bo1-match.

Artikelbild: Daniel Sandström och Kim Andersson

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..