×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP bryter tystnaden om Ukraina-stödet: "Paniken som slog till"

1
Ninjas In Pyjamas vd har för första gången uttalat sig om organisationens beslut att ta bort stödet för Ukraina i sociala medier.
För två månader sedan avslöjade esportjournalisten Richard Lewis att Ninjas in Pyjamas raderat allt stöd för Ukraina från sina sociala medier. Läckta chattmeddelanden visade att beslutet fattats efter att Riot Games i Kina, där NIP har ett lag i League of Legends, utövat påtryckningar på organisationen.

Nyheten ledde till kritik från många fans men från NIP-håll har det varit tyst om händelsen fram tills nu. I en intervju med SvD Näringsliv som publicerades häromdagen uttalar sig NIP vd Hicham Chahine för första gången mot händelsen. Enligt Chahine har bolaget lärt sig en läxa av händelsen och menar att man framöver kommer att vara "mer opolitiska" i sin kommunikation.

– Vi har använt vårt varumärke och haft många åsikter ur ett västerländskt perspektiv. Och även om de åsikterna finns, så är det en mognadsprocess där vi insett att vi kanske ska vara lite mer opolitiska, för att inte väcka negativa reaktioner hos våra fans. Det har vi lärt oss den hårda vägen, säger han till SvD.

Enligt Chahine hade NIP inte räknat med den här typen av feedback från Riot Games och speltillverkarens klagomål ledde till en "panikartad" situation.

– De sa att det här är politiskt, ni ska inte vara politiska, snälla ta ner dem. När jag fick meddelandena var det lite panikartat, det var inte på vår radar. Vi visste inte hur vi skulle hantera det. Men vi valde att ta ner allt, förklarar han.

– De här ligaplatserna är väldigt viktiga, om vi inte har dem existerar vi inte. Det har kostat oss extremt mycket att få den här platsen, vad händer om de slänger ut oss? Det var den paniken som slog till.

Trots Ninjas In Pyjamas beslut har ett par av organisationens CS-spelare i efterhand uttryckt stöd för Ukraina. Några veckor efter NIP:s beslut skrev Kristian "k0nfig" Wienecke ett inlägg på X där han hyllade Ukraina, något som i sin tur hyllades av danskens ukrainska lagkamrat Daniil "headtr1ck" Valitov.


Artikelbild: Michal Konkol/Blast Premier, Ninjas In Pyjamas

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..