×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

abdi om Metizport: "Undviker gärna att jämföra oss med andra svenska satsningar"

2
Ett nytt svenskt lag är format. Vi tog ett snack med deras coach för att få reda på vad som är lagets ambitioner.
Tidigare i veckan presenterades ett nytt svenskt lag. Dessa representerar den norska organisationen Metizport. Vi tog ett snack med lagets coach Ahmed "abdi" Abdi för att få reda på hur projektet kom igång och vad som är målet med laget.

Först och främst, grattis till den fina starten. Hur kändes de första matcherna?

— Tack så mycket. De första matcherna var en spännande start för oss. Trots en del misstag, vilket vi förväntade oss med tanke på vår begränsade tid att träna, kände vi oss ändå nöjda med vårt prestation hittills. Det gav oss också självförtroende och bekräftade att vi är på rätt väg.

Hur formades detta laget?

— Laget formades genom att Johan Wältare (min och nilos agent) presenterade intresset från Metizport för mig och nilo separat. Vi hade alla några erbjudanden på bordet efter våra prestationer med Young Ninjas. Initialt var jag något skeptisk, men efter att ha haft vårt första samtal med Morten och hört om deras projekt, mål och ambitioner, var jag övertygad om att det var rätt steg att ta.

Jag valde att skriva kontrakt med Metizport eftersom de visade en tydlig plan och ambitioner som stämde överens med mina egna. Efter att ha diskuterat deras projekt och vision kände jag att det var det rätta beslutet för mig

Du har ju tidigare coachat både Adam "adamb" Ångström och Linus "nilo" Bergman i Young Ninjas, var det en stor anledning till att ni alla är med här?

— Ja, jag har tidigare coachat Adam "adamb" och Linus "nilo" när de spelade för Young Ninjas. Det var definitivt en faktor som spelade in när detta lag bildades. Vi har en stark förtroendebas och förståelse för varandras spelstil och personligheter, vilket har varit till stor hjälp i vårt arbete tillsammans.

Det är såklart fortfarande tidigt men hur ställer ni er mot andra svenska lag så som Eyeballers och Godsent?

— Jag undviker gärna att jämföra oss med andra svenska satsningar som Eyeballers och Godsent. Det är glädjande att se att det finns så många svenska lag som bildas och gör bra ifrån sig för tillfället inte bara Godsent, Eyeballers utan dessutom Lilmix, Knasigt, The Prodigies SE och b0denmaster, PlesseN, twist och robiins lag. Detta ger er skribenter mer att skriva om och ger dessutom svenska fansen mer att följa och engagera sig i. Jag tror bara att konkurrensen kommer att gynna alla inblandade.

Vad är det kortsiktiga målet och det långsiktiga målet?

— Våra kortsiktiga mål är att fortsätta prestera bra i våra matcher och turneringar samt att bygga ett starkt och samspelt lag. På lång sikt siktar vi högt och drömmer om att delta i de största turneringarna och att nå framgång på internationell nivå, inklusive att vara redo för den första CS2 Major-turneringen.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..