Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svettig seger för NIP – slår ut OG ur IEM Sydney-kvalet

1
Ninjorna är nu två segrar ifrån en plats i IEM Sydney.
Ninjas in Pyjamas Sydney-hopp lever. Sveriges högst rankade lag vann kvällens vinna-eller-försvinna-möte mot OG i kvalet till IEM Sydney med 2-1 i kartor.

Segern satt dock långt inne för ninjorna. Svenskarna öppnade matchen genom att vinna OG:s kartval Inferno med 19-15 efter övertid och förlorade sedan sitt eget kartval med hela 5-16.

På Ancient höll lagen länge jämna steg med varandra, men en fin period i den andra halvleken där NIP försvarade sig starkt gjorde att Hampus "hampus" Posers mannar kunde rycka ifrån till en 15-11-ledning. OG svarade med att vinna tre raka rundor upp till 15-14, men i den 30:e rundan var det Ludvig "Brollan" Brolin som gick segrande ur 1v1-duellen mot Dion "FASHR" Derksen och därmed säkrade NIP:s seger.

Segern innebär att NIP får fortsätta kvalspelet under torsdagskvällen. Laget möter Kirill "Boombl4" Mikhailovs lag BetBoom i ännu en måstematch med schemalagd starttid klockan 20:00.

Artikelbild: Kim Andersson
Videokälla: ESL/Twitch