×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

"Den svenska scenen har visat mycket stora framsteg"

1
Robin "flusha" Rönnquist berättar om ambitionen att hjälpa den svenska scenen tillbaka till toppen.
Detta är den tredje och sista delen i en intervjuserie med Robin "flusha" Rönnquist efter hans beslut att avsluta sin spelarkarriär. Läs del 1 här. Läs del 2 här.

Efter att Robin "flusha" Rönnquists tredje och sista sejour i Fnatic tog slut i april år 2021 slog sig svensken ihop med den finska duon Jere "sergej" Salo och Miikka "suNny" Kemppi för att satsa på en internationell femma. Under namnet Gorillaz försökte laget att slå sig in på den internationella scenen men efter åtta månader valde flusha i december samma år att lämna laget för att söka nya möjligheter.

Ett par månader senare var flusha tillbaka på servern tillsammans med Jesper "JW" Wecksell. Duon spelade tillsammans med tre svenska talanger under namnen Hellslayers och Gamingbutiken innan de före detta Fnatic-stjärnorna återlanserade den legendariska svenska esportorganisationen Eyeballers med det uttalade målet att utveckla svenska talanger och den svenska CS-scenen.

— Det är det som är det stora målet, att vi ska hjälpa svensk CS ta sig tillbaka, berättar flusha och förklarar att laget satsat på unga spelare som har hög utvecklingspotential.

— Vi har ju bara haft fyra olika spelare i laget än så länge förutom jag och JW och de är alla yngre. Jag hoppas att de har lärt sig mycket under tiden vi spelat tillsammans. Det är det vi fokuserat på och jag hoppas att Eyeballers tar sig upp på en lite högre nivå så att vi får spela turneringar och ta oss in lite mer i scenen, säger han.

Även fast önskan är att Eyeballers ska ta sig ännu högre upp i CS-hierarkin menar flusha att han är nöjd med vad organisationen åstadkommit under de senaste åren. Han tror också att den negativa trend som den svenska CS-scenen befunnit sig i vänt och att scenen nu är på väg åt rätt håll igen.

— Jag tycker att det har gått bra för oss generellt. Jag tycker också att den svenska scenen har visat mycket stora framsteg det senaste året. När vi började med Eyeballers var vi kanske i den sämsta perioden som Sverige någonsin varit i. Vi hade väl bara några spelare kvar i Fnatic och vi hade NIP som börjat ta in icke-svenska spelare.

— Sedan dess har vi kommit tillbaka lite. Vi har Eyeballers nu, vi har Godsent, vi hade Young Ninjas och 00Prospects som splittrats och gått till olika lag. Sedan har vi många individer som är i större lag nu. Jag tycker att svensk CS är på väg upp och jag hoppas att vårt projekt i Eyeballers är vad som hjälpt till lite.

På frågan om vad den svenska scenen behöver förutom organisationer som Eyeballers efterfrågar flusha mer långsiktiga satsningar från de svenska spelarna.

— Svenska spelare och lag behöver hålla ihop och ge det en chans över en längre period. Det vi sett är att det är många spelare och lag som byter om hela tiden och då kommer du inte få den consistency du behöver för att ta dig upp, säger han.

— Samtidigt vet jag att det är många spelare som inte tjänar några pengar på att göra det här, men det är det man behöver göra för att komma någonvart. Det är väldigt svårt att ta det steget och känna att man kan göra det, men det är det som krävs.

Med släppet av Counter-Strike 2 runt hörnet menar flusha att det finns ett gyllene tillfälle för svenska spelare att göra just den satsningen han pratar om.

— CS2 är en stor chans för de yngre spelare att hoppa över och göra som jag och JW gjorde när det gick från 1.6, där vi var lite nobodies, till CS:GO. Vi lade ner all vår tid i det nya spelet och sedan blev det som det blev, berättar han.

— Det byggde hela våra karriärer att vi fick en ny chans och verkligen tog den och jag hoppas att det är något som många svenska spelare inser. Det här är livets chans och det är bara att ta den fullt ut.

Artikelbild: Kim Andersson

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..