×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

NIP-chefen öppnar upp om dev1ce: "Vi förlorade ett år mer eller mindre"

1
Ninjas In Pyjamas operativa chef Jonas "calc" Gundersen ger för första gången sin syn på hur Nicolai "dev1ce" Reedtz sjukskrivning påverkade NIP:s lagbygge.
När Ninjas in Pyjamas värvade Nicolai "dev1ce" Reedtz från Astralis i april 2021 var tanken att laget skulle utmana om de största titlarna. Så blev inte riktigt fallet.

Efter drygt ett halvår i NIP-tröjan tvingades dev1ce sjukskriva sig och det blev aldrig någon comeback i laget för dansken som istället återvände till Astralis inför 2023. I en lång intervju med CS-sajten HLTV berättar nu NIP:s operativa chef Jonas "calc" Gundersen hur situationen med dev1ce påverkade lagbygget.

— Vi förlorade ett år mer eller mindre på grund av oförutsedda omständigheter. Man har en av de bästa spelarna genom tiderna som tänkt AWP-spelare och han är inte tillgänglig. Det skapar mycket turbulens, mycket osäkerhet i laget. Man är mittemellan och försöker reda ut om det är en kortsiktig grej och hur man ska lösa det, berättar han.

— Det var definitivt inte en del av planen. När vi signade dev1ce var han den perfekta pusselbiten för att vi skulle bli mer skandinaviskt än svenskt och vi såg mer ut som ett vinnande lag.

2022 kantades istället av osäkerhet rörande AWP-rollen. Love "phzy" Smidebrant, Patrick "es3tag" Hansen och Fredrik "REZ" Sterner fick alla chansen att greppa den gröna bössan men de stora framgångarna uteblev.

Inför i år valde NIP att signa det ukrainska AWP-löftet Daniil "headtr1ck" Valitov och för första gången sedan dev1ces sjukskrivning har laget en dedikerad AWP-spelare i femman.

— headtr1ck var helt klart den bästa lösningen för oss när vi tittade på alla parametrar, från en prestationssynpunkt, kulturellt, arbetsmoral och allt sådant. Han pratar väldigt bra engelska, han är väldigt mogen för sin ålder och är en riktigt bra kille, förklarar calc sitt val.

— Skillmässigt tror jag ingen kan förneka att han är en av de mest intressanta unga AWP-spelarna för tillfället.

Hittills har headtr1ck hunnit spela två matcher för NIP i Blast Premier Spring-gruppspelet. 18-åringen har imponerat från start och är den spelare i NIP som levererat bäst stats hittills. På onsdag spelar NIP sin tredje match i gruppspelet då laget ställs mot Natus Vincere i ett möte som blir en retur på lagets öppningsmatch.

Artikelbild: Pressbild/NIP och Jak Howard/Blast
Videokälla: Blast/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..