×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

walle avslöjar: Spelade bort en halv miljon under CS-karriären

2
Den svenska legendaren berättar hur gambling påverkade honom under 1.6-tiden och erbjuder stöd till andra.
Tidigare i veckan meddelade streamingjätten Twitch att man förbjuder all typ av reklam kopplat till skin-gambling. Beskedet gav upphov till flera diskussioner om hur gambling påverkat CS-scenen och hur sådan reklam idag är en integrerad del av flera esporter.

En som deltog i diskussionerna var den svenska CS-legendaren Dennis "walle" Wallenberg som valde att berätta om sina egna erfarenheter av gambling. I ett inlägg avslöjar walle att han under sin CS-karriär spelade bort hundratusentals kronor på onlinepoker och att gamblingen påverkade hans karriär negativt. Han skriver också att han gärna hjälper den som finner sig i en liknande sits idag.

"Jag hade haft en mycket mer framgångsrik CS-karriär om gambling inte varit en del av mitt liv och påverkat min mentala hälsa. Jag vet att detta gäller flera andra spelare från min tid också och därför gör det mig ledsen att dagens esportscen så uppenbart främjar gambling och skickar unga människor till spel- och missbruksproblem. Normaliseringen av gambling är sjuk", skriver han.

"Jag förlorade förmodligen runt 50 000 dollar (~en halv miljon kronor, reds. anm.) under de åren samtidigt som jag bibehåll en karriär som professionell CS-spelare. Jag slutade med gambling för längesedan och har inte rört det sedan dess".

Under sin karriär var walle en av världens främsta 1.6-spelare. Som spelare representerade han lag som Eyeballers, Ninjas in Pyjamas och SK Gaming och vann flera av de största turneringarna. Inför CS2 har svensken öppnat för att göra comeback på Counter-Strike-scenen i form av coach.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..