×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

isak klar för semifinal i Majorn — körde över Monte i kvartsfinalen

2
Isak "isak" Fahlén har säkrat en topplacering i Majorn i Paris.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Majorsuccén fortsätter för Isak "isak" Fahlén. Den svenska 21-åringen är klar för semifinal i Majorn i Paris efter att hans Gamerlegion krossat Monte i fredagens kvartsfinal.

Resultatet innebär att en svensk spelare för första gången sedan 2018 når en topp 4-placering i en Major. Senast en svensk spelare nådde så långt i Major-sammanhang var år 2018 då Olof "olofmeister" Kajbjer kom tvåa i Eleagues Major i Boston.

I semifinalen ställs isak mot Heroic vars danska femma är en av Majorns stora favoriter på förhand. Matchen mellan Heroic och Gamerlegion spelas på lördag med start klockan 15:00.

Senare under fredagskvällen kan isak få ytterligare svenskt sällskap då Tim "nawwk" Jonassons Apeks möter Team Liquid i Majorns sista kvartsfinal.


Fredagens kvartsfinal öppnade med en jämn första halvlek på Montes kartval Mirage. Därefter var det i princip bara Gamerlegion som levererade på servern.

Efter att ha gått till halvtidsvila med ett 7-8-underläge dominerade GL totalt på Mirages andra halvlek genom ett starkt anfallsspel. Ivan "iM" Mihai var fenomenal och säkrade 34 kills i lagets 16-10-seger på kartan.

Dominansen fortsatte sedan på Gamerlegions kartval Overpass. På T-sidan säkrade laget hela 12 rundor i den första halvleken och när laget sedan vann pistolrundan i den andra halvleken gick den lilla luft som fanns kvar hos Monte ur helt. Kartan slutade 16-3 och semifinalsplatsen var bärgad.

Artikelbild: Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..