×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Lista: De bästa CS-spelarna som aldrig vunnit en Major

1
Vilka är egentligen de bästa spelarna som aldrig har vunnit en Major? Det listar vi i denna artikel.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Imorgon, måndag 8 maj, startar den sista Counter-Strike: Global Offensive-Majorn någonsin. En Major är det största man kan vinna i Counter-Strike och de flesta av de största stjärnorna har faktiskt lyckats säkra en titel. Men det finns några som inte gjort det, och vissa som aldrig kommer att göra det.

Vi har därför valt att skapa denna artikel för att berätta om de bästa spelarna som aldrig lyckats vinna en. Det finns spelare som fortfarande har chansen i den kommande Majorn. Men andra har inte den chansen.

Nikola "NiKo" Kovač


Nikola "NiKo" Kovač är troligtvis den bästa spelaren som aldrig blivit årets bästa spelare. På HLTV:s topp 20-lista har han kommit två en gång och trea två gånger. Han har också varit extremt nära på att vinna Majors.

Det tydligaste exemplet är ELEAGUE Major Boston 2018. Faze Clan hade dominerat scenen under slutet av 2017 och var utan tvekan favorittippade att vinna hela turneringen.

Men istället blev det Cloud9 som säkrade Nordamerikas första och enda Major. Faze hade en ledning på 15-11 i den sista kartan i finalen.

Nästa chans kom under PGL Major Stockholm 2021. Där ställdes de mot Natus Vincere i finalen. När det stod 15-12 till G2 Esports i matchens andra karta missade NiKo ett öppet läge på Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Navi vände matchen och s1mple fick sin första Major.

Mathieu "ZywOo" Herbaut


Mathieu "ZywOo" Herbaut har tre gånger fått titeln som årets bästa spelare. Två gånger har han även hamnat på andraplats, båda gångerna bakom s1mple. Den franska stjärnan som är född på samma dag som Counter-Strike släpptes var menad till stordåd från dagen han föddes. Men någon Major har det inte blivit än.

Han har faktiskt inte varit så nära heller. AWP-guden har som bäst tagit sig till kvartsfinal, detta i StarLadder Berlin Major 2019 och PGL Major Stockholm 2021.

Men hans stordåd går inte att förneka. Det är mer hans lag som har fallit efter och inte kunnat leva upp till hans excellens. Nu spelas Majorn i hans hemland. Det känns nästan helt menat att det är ZywOo som ska vinna Majorn.

Jonathan "EliGE" Jablonowski


Den sista spelaren i listan som faktiskt har chans att vinna Majorn är Jonathan "EliGE" Jablonowski. Den amerikanska spelaren var med när Team Liquid gjorde en succésommar under 2019 och säkrade en Intel Grand Slam på rekordtid. De var därmed favorittippade när de gick in i StarLadder Berlin Major 2019.

En överraskade veto av deras ärkerivaler Astralis, som senare vann turneringen, ledde dock till att de fick lämna Majorn redan i kvartsfinalen. Detta var dock inte stjärnans största chans att vinna en Major.

han största möjlighet var under ESL One Cologne 2016 där de blev överkörda av SK Gaming i finalen. Laget som slog ut dem i semifinalen av den första Majorn samma år, MLG Major Championship Columbus 2016. En match där Liquid tappade stora ledningar på två raka kartor.

EliGE har nog varit den mest stabila spelaren i nordamerikansk historia. Han har tagit sig till en final, två semifinaler och tre kvartsfinaler. Alltid spelat bra men aldrig tagit sig hela vägen.

Ladislav "GuardiaN" Kovács


I början av CS:GO fanns det två AWP-spelare som dominerade. Det var Kenny "kennyS" Schrub och Ladislav "GuardiaN" Kovács. En av dem vann en Major, den andra inte. Det var såklart GuardiaN.

Redan 2015 spelade han sin första Majorfinal DreamHack Open Cluj⁠-⁠Napoca 2015. Där förlorade han mot just kennyS. Det var också de två som spelade bäst i finalen. Nästa försök kom i nästa Major, MLG Major Championship: Columbus 2016. GuardiaN som då hade en skada i handen behövde spela med skyhög sens och kunde inte prestera.

Efter detta tog det ett tag innan GuardiaN fick sin tredje final. Detta när han bytt över från Navi till Faze Clan. I laget tillsammans med Olof "olofmeister" Kajbjer och NiKo hade de dominerat världen. Men vi vet alla hur det slutade. Choken mot Cloud9.

GuardiaN spelade i CS:GO sju stycken Majorkvartsfinaler, en Majorsemifinal och tre stycken Majorfinaler. AWP-stjärnan lyckades dock aldrig. Och han kommer inte heller att lyckas. GuardiaN kommer inte vara med på den sista Majorn och har därmed missat sin chans.

Dennis "dennis" Edman


Den enda spelaren som vissa kanske kan se som en bubblare och också den enda svenska spelaren på listan är Dennis "dennis" Edman. Man blir nästan lite förvånad att dennis inte har vunnit en Major.

Svensken är mest kopplad till sin tid med Fnatic. De har vunnit tre stycken Majors men dennis var inte en del av laget vid något av dessa. Det går trots detta att motivera att Fnatic faktiskt var bättre när dennis var en del av laget.

De dominerade CS-världen i slutet av 2015 och början av 2016. De var därmed stora favoriter i MLG Major Championship Columbus 2016. Där föll de dock redan i kvartsfinalen mot Astralis. Nästa Major blev snäppet bättre där de tog sig till semifinal. Turneringen efter så splittrades dock laget för att de "bara" kom på en andraplats i ELEAGUEs första säsong.

Trots detta fortsatte Fnatic starkt och de tog sig till semifinal i Majorn som följde och kvartsfinal i den efter det. Kort därefter var dock dennis tid i Fnatic slut. Han spelade efter detta en kort stund med Godsent innan han gick till Ninjas in Pyjamas. Där spelade han sin sista Major, Intel Extreme Masters Katowice Major 2019, där det återigen tog stopp i kvartsfinalen.

Redan innan tiden i Fnatic presterade han dock i Majors. Tillsammans med LGB Esports tog han sig till kvartsfinal i den första Majorn någonsin, Dreamhack Winter 2013. Nästa Major, EMS One Katowice 2014, blev det semifinal. Där var LGB det enda laget som vann en karta mot vinnarlaget Virtus.pro under hela turneringen.

Nästa lag var för dennis var Kinguin som senare blev G2. Där blev det kvartsfinal i ESL One Cologne 2015 och semifinal i Dreamhack Open Cluj-Napoca. Där förlorade de mot de eventuella vinnarna i EnvyUs. En match som det länge såg ut som att G2 skulle vinna.

Varje gång jag läser en artikel från någon annan esportsajt om samma tema så blir jag lika förvånad när dennis inte är med. Han var ofta den bästa spelaren i sitt lag men föll på målsnöret. Om det är någon svensk spelare som inte har en Major men förtjänar en så är det utan tvekan dennis.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..