×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Faceit-spelare skeptiska mot id-verifiering: "Inte en chans"

1
Verifiering av konton har mötts med skepsis av användare.
Spelplattformen Faceit har de senaste veckorna hintat om att en ny anit-smurf-funktion ska implementeras på plattformen. Även om uppdateringen ännu inte är släppt rapporterar nyhetssajten Fragster att formuleringar i plattformens användarvillkor gör gällande att funktionen ser ut att göra det möjligt för spelare att verifiera sitt konto.

I användarvillkoren står det att användare verifierar sitt konto genom att tillhandahålla id-handlingar till bolaget och på så vis koppla ägandeskapet av kontot till en fysisk person och inte bara en mejladress.

Formuleringarna har dock mötts av blandade reaktioner från Faceit-spelarna. I en tråd på Reddit ställer sig flera användare tveksamma till att skicka id-handlingar till bolaget eftersom det ägs av bolaget Savvy Gaming Group som i sin tur finansieras av den statliga saudiarabiska investeringsfonden. Flera spelare ifrågasätter också huruvida åtgärden kommer att vara effektiv då det är frivilligt att verifiera sitt konto.

"Hur mycket jag än hatar smurfar (och fuskare) är det inte en chans att jag skulle ge Faceit mitt id eller andra personupgifter, särskilt med tanke på länken till Saudiarabien", skriver användaren hestianna i en kommentar i tråden.

Eftersom Faceit ännu inte släppt funktionen på plattformen är det ännu inte helt klart hur funktionen kommer att fungera och användarnas farhågor kan därför visa sig vara obefogade.

Artikelbild: Pressbild/Faceit

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..