Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

Ninjas In Pyjamas missar Pro League-slutspel — förlorade avgörande gruppspelsmatchen

1
Svensklaget missar ännu ett slutspel efter 1-2-förlust mot 00 Nation.
Det blir inget ESL Pro League-slutspel för Ludvig "Brollan" Brolin och Fredrik "REZ" Sterner. Det står klart efter att Ninjas in Pyjamas förlorat den direkt avgörande gruppspelsmatchen mot brasilianska 00Nation med 1-2 i kartor.

Förlusten innebär att NIP slutar på en femteplats i gruppen vilket innebär att man precis missar en plats i slutspelet. ESL Pro League blir därmed den tredje raka turneringen i år som ninjorna misslyckas att avancera från gruppspelsfasen. Senast NIP spelade en slutspelsmatch var i november förra året när laget spelade semifinal i Blast Premiers höstfinaler.

NIP öppnade matchen i ett rasande tempo på brassarnas kartval Mirage. Ludvig "Brollan" Brolin briljerade i försvarsspelet i den första halvleken och efter 15 rundor hade ninjorna en 12-3-ledning. Trots att 00 Nation vann pistolrundan i den andra halvleken och lyckades konvertera till ett par rundvinster kunde NIP stänga kartan med siffrorna 16-10.

På Nuke var rollerna ombytta. NIP hade svårt att tränga igenom 00 Nations försvarsspel i den första halvleken och lyckades bara skrapa ihop 4 rundvinster som anfallare. När brassarna vann pistolrundan i den andra halvleken var kartan i princip över – 16-7 skrevs slutresultatet i 00 Nations favör.

Avgörandet på Ancient blev en stökig historia där lagen turades om att slunga vilt mot varandra. Brassarna öppnade vassast som CT och gick till halvtidsvila med en 8-7-ledning. I den andra halvleken fortsatte lagen att turas om att ha initiativet men 00 Nation lyckades bibehålla sin ledning och kunde till slut stänga kartan med siffrorna 16-12.

Under nästa vecka fortsätter ESL Pro League-gruppspelet med grupp D, den fjärde och sista gruppen. Därefter kickar slutspelet igång med sextondelsfinaler där gruppfyrorna ställs mot varandra med start den 21 mars.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch