×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Danska poliser har som jobb att spela Counter-Strike

2
Är detta världens bästa jobb?
Den danska polismyndigheten har i dagarna uppmärksammats i flera internationella medier för sin satsning på att vara närvarande i onlinemiljöer. Avdelningen Politiets Online Patrulje (Polisens Nätpatrull på svenska) patrullerar, som namnet antyder, digitalt genom att bland annat spela spel som Counter-Strike och Minecraft.

I ett inlägg på avdelningens Facebook-sida berättar Polisen att avdelningen finns för att förebygga och utreda brott som begås på nätet. Ett exempel på ett brott som nätpatrullen skulle kunna utreda är bedrägerier kopplat till handel med CS-skins.

Det danska initiativet sjösattes för knappt ett år sedan och under året som gått har avdelningen bland annat streamat några av sina CS-matcher live på Twitch. I en artikel publicerad av DR i december berättade avdelningschefen Sisse Birkebæk att avdelningen fått in flera tips om brott genom spelandet.

I Sverige bedriver Polisen nätpatrullering i viss utsträckning men det finns inga uppgifter om att denna patrullering skulle innefatta CS-spelande.

Artikelbild: Politiets Online Patrulje/Facebook och Pressbild/Counter-Strike

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..