×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ninjas In Pyjamas dystra trofétorka uppmärksammas – inte vunnit en stor turnering sedan 2017

1
Den senaste gången Ninjas In Pyjamas vann en stor turnering var 2017.
I en tweet som delats flitigt på Twitter uppmärksammade CS:GO-sajten HLTV under tisdagen vilka lag som gått längst tid utan att vinna en stor internationell turnering. För svenska Ninjas in Pyjamas-fans var tweeten inte så rolig läsning.

Den svenska organisationen är nämligen det CS-lag som gått längst av alla storlag utan att vinna en stor turnering. Senast NIP vann en turnering som klassificeras som stor av HLTV var år 2017 när svenskarna vann IEM Oakland. Det innebär att det gått över 1800 dagar sedan NIP senast kammade hem en stor trofé.

I HLTV:s lista är Ninjas In Pyjamas det lag som haft trofétorka under överlägset längst tid. Tvåa på listan är ENCE Esports som senast vann Blast Madrid år 2019.

Även om HLTV:s lista kan se dyster ut för NIP-fans kan de eventuellt glädja sig med att laget inte gått helt utan turneringsvinster sedan 2017. Under 2022 har laget vunnit Svenska Cupen på hemmaplan och Global Esports Tour i Dubai. År 2021 vann man också IEM Fall. Dessa turneringsvinster räknas dock inte som stora i HLTV:s statistik.

När NIP vann IEM Oakland 2017 ställde laget upp med följande femma:
Patrik "f0rest" Lindberg
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Richard "Xizt" Landström
William "draken" Sundin
Fredrik "REZ" Sterner


Artikelbild: Kalle Strömgren

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..