×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Lista: 5 spelare som NIP kan ersätta es3tag med

1
Med Patrick "es3tag" Hansen förpassad till bänken öppnas en plats i Ninjas In Pyjamas startfemma. Här är 5 spelare som skulle kunna vara aktuella för laget.

1. Tim "nawwk" Jonasson

Foto: Pressbild/NIP
Foto: Pressbild/NIP

Ända sedan Nicolai "dev1ce" Reedtz sjukskrevs i slutet av 2021 har Ninjas in Pyjamas hankat sig fram utan en fullfjädrad AWP-spelare i startfemman. Den senaste tiden har man experimenterat med Fredrik "REZ" Sterner på positionen men resultaten har uteblivit.

I och med bänkningen av Patrick "es3tag" Hansen har NIP chansen att komplettera laget med en dedikerad AWP-spelare. Vill man gå svenskt är Tim "nawwk" Jonasson ett av de hetaste alternativen.

25-åringen, som spelade i NIP under åren 2020—2021 petades från laget för att göra plats för dev1ce. Sedan dess har han spelat i Apeks där han har en stark säsong i ryggen. Svensken har varit en av lagets bästa spelare i höst och bidragit till lagets förstaplats i ESEA Advanced samt två tredjeplatser i Fragadelphia och CCT Central Europe Series.

2. Iulian "regali" Harjău

Foto: Pressbild/Weplay Esports
Foto: Pressbild/Weplay Esports
Under året har den dansk-rumänska AWP-spelaren Iulian "regali" Harjău tagit tier 2-scenen med storm. 20-åringen gjorde sig snabbt ett namn efter att han under 2021 signats till Fnatics akademilag Fnatic Rising.

Efter att ha levererat i akademiligan Weplay Academy League tog regali i höst steget vidare till Copenhagen Flames. Där har det minst sagt blivit succé. Spelaren har konsekvent levererat för laget som avslutat året med tre raka turneringsvinster i onlineturneringarna CCT Central Europe Series, European Development Championship och Global Offensive Champions League.

3. Mateusz "mantuu" Wilczewski

Foto: Kalle Strömgren
Foto: Kalle Strömgren
Marknaden svämmar inte direkt över av AWP-spelare som har erfarenhet av spel på den högsta nivån och som dessutom är transferlistade. En av få spelare som spelat tier 1-CS under 2022 och som dessutom är till salu är Mateusz "mantuu" Wilczewski.

Inför hösten fick mantuu göra plats för Abdul "degster" Gasanov i OG och har sedan dess suttit på bänken i laget. I de turneringar som 25-åringen spelade under vårsäsongen var han dock inte dålig och det känns snarare som en tidsfråga innan polacken får en ny chans i ett annat lag.

4. Patrik "f0rest" Lindberg

Foto: Kim Andersson
Foto: Kim Andersson
Det finns nog noll svenska Counter-Strike-fans som inte hade velat se Patrik "f0rest" Lindberg tillbaka i NIP-tröjan. Flytten från NIP till Dignitas blev inte vad någon hoppats på och 34-åringen har flera gånger gjort klart att han inte känner sig färdig med proffslivet.

Kanske är det mer önsketänkande än realistiskt men i f0rest skulle NIP få en erfaren lagpappa och en kulturbärare som älskas av fans över hela världen. Det stora frågetecknet är så klart om han fortfarande har vad som krävs sportsligt för att höja NIP till nästa nivå.

5. Daniil "headtr1ck" Valitov

Foto: Pressbild/Natus Vincere
Foto: Pressbild/Natus Vincere
Natus Vincere har en stolt tradition av att producera spelare i högsta klass. Den 18-årige AWP-talangen Daniil "headtr1ck" Valitov har kanske hamnat lite i skuggan av Ilya "m0NESY-" Osipov, men den transferlistade spelaren har flera gånger visat att han är en av de mest spännande unga spelarna i världen.

Efter att m0nesy lämnat laget var headtr1ck Natus Vincere Junior givna AWP-spelare innan han i september bänkades och transferlistades av organisationen. Då sade akademichefen Amiran "aMi" Rehviashvili att han var redo för spel på högsta nivå. Kanske är det dags nu i Ninjas In Pyjamas?

Artikelbild: Kim Andersson, Pressbild/Weplay och Esports och NIP

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..