×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

djL avslöjar: REZ tar över AWP-rollen i Ninjas In Pyjamas

3
Daniel "djL" Narancic förklarar varför Ninjas In Pyjamas valt att gå internationellt. Han avslöjar även att Fredrik "REZ" Sterner tar över AWP-rollen.
NIP gick under torsdagskvällen med att de valt att bänka Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora och istället gå internationellt med Aleksi "Aleksib" Virolainen som IGL. Detta chockade många. Vi ringde därför upp lagets coach, Daniel "djL" Narancic, för en intervju om denna stora förändring.

Första frågan helt enkelt. Varför gör ni det här?

— Först och främst så har vi känt ett tag att vi behöver ny energi i laget. Det var väl största anledningen till att vi behöver något nytt. En annan sak är ju att detta var inget beslut som togs på en dag.

Detta är ett beslut vi har pratat om rätt länge. Vi har kollat på svenska spelare, vi har kollat på internationella spelare. Och jag har känt, eller hela ledningen har tagit ett beslut tillsamman, att vi inte hade någon spelare som skulle passa in just i den svenska scenen.

Därför bestämde vi oss för att gå internationellt med tanke på att det finns så mycket mer spelare. Så det var väl en av de större anledningarna, vi känner att det finns större utbud. Och det är många lag som går åt det hållet för att det helt enkelt är större utbud.

Ni säger att ni har snackat om det här länge. Men det var ju inatt som det var roster lock för RMR. Många kanske ser detta som stressat? hampus har ju pratat om att detta är femman han vill ha, i alla fall till Majorn. Så varför kom det just nu och kanske inte vänta till efter Majorn?

— Grejen är ju att det här har vi kommit fram till ihop. Och det är liksom beslutet som har tagits. Nu vet jag inte exakt när hampus har sagt det och så där men det var ett beslut vi har pratat om ett tag och vi bestämde oss då för att gå internationellt.

Brollan var kritiskt till att gå internationellt i Fnatic
Brollan var kritiskt till att gå internationellt i Fnatic

Och det här med det internationella. Brollan har ju varit kritisk till det under tiden i Fnatic och kände sig inte bekväm med det. Hur ser ni på den situationen?

— Givetvis är detta ett beslut med många involverade. Det är spelarna, jag och många andra. Och skulle inte någon känna sig bekväm helt så skulle vi aldrig göra detta beslutet. Brollan var nog en den första jag pratade med när vi hade den här tanken.

Och det kommer nog inte vara enkelt för många. Många har ju pratat svenska i hela sin karriär men alla var med på det och alla vill gå den vägen. Alla var med på noterna. Jag förstår att det ser konstigt ut utifrån men Ludde (Brollan) om någon ville verkligen testa.

Och just det här att ni börjar snacka engelska. Känns det, ordet är kanske lite hårt, men känns det som att ni sviker den svenska scenen lite? Med tanke på att NIP har varit det enda svenska laget ett tag och ett av de bästa genom tiderna.

— Så klart är det tufft att gå ifrån den svenska scenen. Hade vi inte behövt göra det här så hade jag gärna inte gjort det heller. Jag tycker det är tufft att gå ifrån den svenska scenen, man vill ju ha helsvenskt lag.

Men just nu känner jag att det tyvärr inte går. Jag kan inte tänka på vad andra tycker och tänker jag måste ändå gå på min magkänsla och vi vill ju givetvis vinna turneringar. Men vi är fortfarande ett svenskt lag på papper, vi är ju tre svenska spelare. Men absolut det har varit ett tufft beslut.

Och just att det är Aleksib, en IGL som kommer in. T-sidan har varit tuffa på senaste, är det en bidragande faktor? Och varför känner ni att man inte vill ha hampus som IGL längre?

— T-sidan har ju varit lite svajig. Men det beror inte så mycket på hampus. Det handlar mer om energin och hur vi kommunicerar och sådär. Så som jag förstod det när jag pratade med hampus så ville han gå ifrån att calla lite. Och då kändes det att han var lite in och ut.

Då kände jag att det var bra att få in något nytt med ny energi. Sen har vi pratat mycket Aleksi och det kändes superbra. Sen så vet jag att hampus kommer att skina i en roll där han är en secondary caller eller vad det nu är. Med tanke på att han är en otroligt bra CS-spelare.

REZ sken med sin AWP i slutet av ESL Pro League
REZ sken med sin AWP i slutet av ESL Pro League

Under ESL Pro League såg vi ju REZ köra main AWP. Var det något ni testade för framtiden eller kommer es3tag att fortsätta i den rollen.

— REZ kommer att vara vår AWPer. Det här är faktiskt något jag har tänkt på väldigt länge. Jag skulle väl säga att mina tankar på det började i Blast. Så fick vi första gruppen i EPL. Detta var något vi hade tänkt att göra efter EPL ändå. Det finns ingen som jag ser, det kanske är s1mple och ZywOo, som har de mechanics som REZ har.

Han är både grym med AWP och med rifle. Och nu sätter vi han i en central roll där han verkligen måste göra saker och vara aktiv. Speciellt mot Navi såg man ju att han har potential. Jag skulle säga att han skulle, kanske inte just det här året, kunna bli världens bästa CS-spelare.

Med just den här förändringen då, AWP-spelare i Sverige är det ju ont om. Känner ni inte att flytta REZ till AWP öppnar upp för att en annan svensk rifler skulle komma in?

— Just i de banorna har vi tänkt mycket. Men det är den här linan vi kommer att spela i RMR:en. Det här är det enda bytet vi kommer att göra och jag tror starkt på det här laget.

Varför kom det nu och inte under själva spelarpausen? Skulle det inte vara bättre att få in en spelare som kunde köra de här två turneringarna innan RMR:en?

— Vi kände att det var rätt tid att göra det nu helt enkelt. Det är inte så mycket mer avancerat än så.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..