×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska fuskdokumentären uppmärksammas internationellt: "Målet är att göra mer esport"

1
SVT:s Counter-Strike-dokumentär gjorde succé på Reddit. Nu öppnar dokumentärfilmaren för att kanalen ska göra mer esport.
Förra veckan släppte SVT sin Counter-Strike-dokumentärserie Esport Inifrån. I dokumentären går SVT igenom vilka möjligheter CS-spelare har att göra sig ett namn i esportscenen med hjälp av fusk. Bland annat visar dokumentären vilka möjligheter fuskare har att smuggla in programvara i LAN-miljö genom sitt tangentbord.

Efter att dokumentärserien släppts på SVT Play förra veckan har den nu uppmärksammats internationellt och fått stor spridning. En Reddit-tråd som behandlade dokumentärens innehåll var en av forumets mest lästa och kommenterade trådar under helgen. I tråden diskuteras fuskandet och flera användare efterfrågar engelska undertexter.

I en skriftlig intervju med Fragbite berättar SVT-journalisten Simon Engstrand, som skapat serien, att han är glad över spridningen och att han följt diskussionerna noga.

"Att Esport Inifrån fått ett så stort och varmt mottagande känns såklart helt fantastiskt, och något överväldigande. Det blev en riktigt bra diskussion i kommentarerna. Det är kanske diskussionen som jag är mest glad över - och att jag med mitt arbete bidragit till att starta den. Rent personligt är jag också väldigt glad över att ha fått vara en röst för esporten", skriver Engstrand.

"Jag visste att esport på SVT var efterlängtat, men jag väntade mig inte att serien skulle spridas så snabbt helt på egen hand. Vi har inte ens sänt första avsnittet på TV och tänkte att det var då den mesta responsen skulle komma, men efter att Fragbites artikel dök upp så var det ju bara att haka på, haha", fortsätter han.

De senaste åren har SVT:s esportbevakning primärt bestått av olika dokumentär- och realityserier. Enligt Engstrand är förhoppningen att det fina mottagandet av Esport Inifrån kan leda till mer bevakning av ämnet.

"Målet är att göra mer esport och vi har såklart idéer. Det ligger några färdiga projektbeskrivningar på min dator som väntar på att få bli verklighet. Får vi nu fortsatt fin respons så har vi ett starkt case för framtida program", skriver han.

Du kan se Esport Inifrån på SVT Play.

Artikelbild: Pressbild/SVT
Videokälla: Epic League/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..