×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Åtta år efter VAC-bannen i livesändning — emilio vädjar om en andra chans

1
Det svenska före detta CS-proffset vädjar till Valve om att få spela Majors igen.
Under 2014 hände en av de mest ihågkomna situationerna i Counter-Strikes historia. Den svenska spelaren Joel "emilio" Mako blev VAC-bannad mitt under en match i Fragbite Masters. Allt sändes live. Efter detta erkände svensken att han hade fuskat på matchmaking.

"Jag och mina IRL-polare spelade matchmaking med X-ray-fusk tillsammans. Det var roligt för stunden tills jag fick konsekvensen rakt i ansiktet, och jag ångrar det varje dag. Även fast jag aldrig fuskade i en officiell match så inser jag att det är fel." Berättade emilio i en intervju med Aftonbladet under 2015.

Nu vädjar emilio om en andra chans på Twitter. Han skriver att han gjorde ett misstag skadade både han själv och CS-scenen i helhet. Han säger att det borde finnas en väg till försoning även i CS:GO.

Under 2021 kom Valve med en stor förändring som tillät vissa VAC-bannade spelare att delta i Majors igen. Detta gäller dock endast om bannen var mer än fem år gammal samt att den VAC-bannade spelaren aldrig deltagit i en Valve-sponsrad turnering eller kval till sådant. Detta gör att emilio fortfarande är bannad då han försökt kvala till Majors.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..