×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Åtta år efter VAC-bannen i livesändning — emilio vädjar om en andra chans

1
Det svenska före detta CS-proffset vädjar till Valve om att få spela Majors igen.
Under 2014 hände en av de mest ihågkomna situationerna i Counter-Strikes historia. Den svenska spelaren Joel "emilio" Mako blev VAC-bannad mitt under en match i Fragbite Masters. Allt sändes live. Efter detta erkände svensken att han hade fuskat på matchmaking.

"Jag och mina IRL-polare spelade matchmaking med X-ray-fusk tillsammans. Det var roligt för stunden tills jag fick konsekvensen rakt i ansiktet, och jag ångrar det varje dag. Även fast jag aldrig fuskade i en officiell match så inser jag att det är fel." Berättade emilio i en intervju med Aftonbladet under 2015.

Nu vädjar emilio om en andra chans på Twitter. Han skriver att han gjorde ett misstag skadade både han själv och CS-scenen i helhet. Han säger att det borde finnas en väg till försoning även i CS:GO.

Under 2021 kom Valve med en stor förändring som tillät vissa VAC-bannade spelare att delta i Majors igen. Detta gäller dock endast om bannen var mer än fem år gammal samt att den VAC-bannade spelaren aldrig deltagit i en Valve-sponsrad turnering eller kval till sådant. Detta gör att emilio fortfarande är bannad då han försökt kvala till Majors.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..