Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Akademikamp i Elitserien-finalen – 00 Prospects vinner semifinalen mot Lilmix

1
00 Prospects säkrar den andra finalplatsen i höstens säsong av Elitserien.
Det blir en akademikamp i Elitseriens säsongsfinal. 00Prospects besegrade Lilmix med 2-1 i fredagens andra semifinal i turneringen.

Resultatet innebär att Elitseriens säsongsfinal blir ett möte mellan två akademilag – 00 Prospects och Ninjas in Pyjamas akademilag Young Ninjas.

Prospects öppnade fredagens andra semifinal i ett rasande tempo på Lilmix kartval Dust2 men förlorade sedan initiativet helt. Laget gick upp till en 7-0-ledning men förlorade sedan åtta raka rundor och Lilmix var, emot alla odds, i ledning efter 15 rundor.

Den andra halvleken blev lika jämn och kartan fick avgöras i övertid. Där var Lilmix storleken större och kunde stänga kartan med siffrorna 19-17. Hannes "hns" Johansson var dödligast på servern med 35 kills vid sitt namn.

På Prospects kartval Overpass var den första halvleken jämn. Lilmix vann pistolrundan men kunde trots det inte gå till halvtid i ledning. Istället var det Prospects som hade ledningen med 8-7. I den andra halvleken stängde Prospects ned totalt med ett solitt försvarsspel och kunde kvittera matchen genom en kartvinst med 16-10.

På den avgörande kartan Ancient blev det återigen en jämn första halvlek. Prospects hade ledningen med 8-7 men allt var öppet inför andra halvleken. Där var Prospects överlägsna och tappade bara tre rundor totalt när laget bärgade segern med 16-10 i mapscore.

Artikelbild: Kim Andersson