×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Spelare vittnar om pengakris i CS-laget: "Skyldiga mycket pengar"

1
Den danska spelaren uppger att laget har skulder på över 100 000 kronor och att flera kända spelare inte fått sina löner utbetalda.
Under våren förra året var den svenska CS-stjärnan Robin "flusha" Rönnquist en av spelarna som spelade under namnet Gorillaz. Laget spelade i över ett år under namnet innan det i augusti avslöjades att organisationen som backade laget finansiellt var en nybildad schweizisk organisation vid namn Titans.

Bara några månader efter att organisationen lanserats officiellt har samtliga spelare lämnat laget. Det danska proffset Magnus "Nodios" Olsen bröt kontraktet för drygt en månad sedan.

Nyhetssajten Dust2.dk avslöjar nu att anledningen bakom det brutna kontraktet var organisationens oförmåga att hålla sina finansiella löften.

Enligt Nodios ska Titans ha varit skyldig spelaren omkring 75 000–100 000 danska kronor (~ 110 000–145 000 kronor) i uteblivna löner och för utlägg som spelaren gjort under lagets bootcamp. För att bryta kontraktet var spelaren tvungen att skriva av en del av organisationens skulder.

– Jag tror att det kommer bli en stor grej även från spelarna som har spelat där tidigare. De är skyldiga mycket pengar, mer än vad man kanske tror, sade Nodios i en intervju som spelaren gjorde i podcasten Bootcamp.

Enligt Nodios hade han en månadslön på omkring 35 000 kronor men flera av de andra spelarna i laget ska ha tjänat betydligt mer än så.

Efter att Nodios lämnat Titans har spelaren skrivit på för det danska laget Tricked Esport.

Titans sista femma var:
Magnus "Nodios" Olsen
Mathias "MSL" Lauridsen
Tomáš "oskar" Šťastný
Miikka "suNny" Kemppi
Anton "supra" Tšernobai

Artikelbild: Pressbild/Copenhagen Flames

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..