×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

NIP utslagna ur Majorn — Furia vidare till slutspel

1
Ninjas in Pyjamas får lämna Rio med 0-3 i matcher.
Så var matchen alla svenska CS-fans väntat på under söndagen kommen. Det nordiska derbyt mellan Ninjas in Pyjamas och danska Sprout. Matchen där förloraren åker ur Majorn. Helt enkelt en match med allt att förlora.

Tyvärr gick det inte vägen för Ninjas In Pyjamas utan laget förlorade den avgörande matchen med 0-2 i kartor.



Första kartan blev Vertigo. NIP började som T och det gick väl inte precis lysande i första halvlek för svenskarna. Första halvlek slutade 10-5 till Sprout och klumpen i magen började göra sig påmind.

Andra halvlek gjorde ingen svensk gladare. Efter tolv spelade rundor stod det klart att Sprout vunnit kartan trotts fint spel från Patrick "es3tag" Hansen. 16-11 slutade kartan.

Näst ut var Ancient och nu hade NIP verkligen kniven mot strupen.

Första halvlek vanns av Sprout som T med 8-7 och med tanke på att CT brukar ha ett övertag på Ancient så såg det inte ljust ut för ninjorna inför andra halvlek.

Andra halvlek gick inte heller vägen och Sprout slår ut NIP. Resultatet landade på 16-14.

Med ett matchfacit på 0-3 under majorn går det inte att sticka under stolen med att det inte gick som man kunde hoppas och kanske förvänta sig av NIP.



Kvällen rullade vidare och det var dags att avgöra om BIG eller Furia Esports skulle gå och lägga sig med en plats i slutspelet i Majorn säkrad ikväll.

Första kartan blev Nuke. Furia verkade rejält sugna att vinna framför hemmapubliken och tog första halvlek med 9-6 i rundor.

I andra halvlek var det dags för brassarna att spela T och det gjorde man till och med ännu bättre. 7-3 blev resultatet i andra halvlek och Furia vann kartan med 16-9.

Nästa karta blev Vertigo där Furia började riktigt starkt med en 12-3 ledning efter första halvlek.

Även andra halvlek tog Furia hem och vann matchen 16-6 och kvalade alltså direkt till slutspel.

Artikelbild: Pressbild/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..