×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Klart: CS och andra esporttitlar blir en del av Finnkampen

1
Nytt för i år är att Finnkampen även arrangeras i esport. De spel som kommer köras är CS:GO, Dota2, Tekken7 och Rocket League,
Den 3-4 september arrangeras Finnkampen i esport som det kommer tävlas i CS, Dota2, Tekken7 och Rocket League. Finalen kommer avgöras inför publik på IKEA Festival på Gallerian i Stockholm under söndagen.

– Det här är förstås ett väldigt viktigt steg och ett stort erkännande för e-sporten. Att få utgöra en del av klassiska Finnkampen är ett enormt styrkebesked för e-sporten, säger Sammi Kaidi ordförande, Svenska E-sportförbundet SESF.

Finnkampen är en av svensk friidrotts äldsta tävlingar och har pågått i snart 100 år. Den anordnas alltid i slutet av augusti eller början av september.

– Vi skickar som alltid en stark trupp och förväntar oss en totalseger. Jag hoppas de där hemma är med stöttar längs vägen, så lovar vi göra vårt yttersta för att representera den svenska flaggan, säger Fredrik ”Jaegarn” Kempf, förbundskapten för det svenska e-sportlandslaget.

Artikelbild: Expressen

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..