×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sponsrat inlägg

Guide: Så väljer du rätt radarinställningar i CS:GO

2
Inzoomad eller inte? Ska radarn snurra? Detta och mer svarar vi på i denna artikel.
Guiden presenteras i samarbete med Samsung

CS:GO är det extremt viktigt att välja rätt inställningar både in-game och för din hårdvara. Många spelare kollar upp vad proffsen har för inställningar och kopierar dem rakt av, men för dig som vill ta ditt spelande till nästa nivå är det viktigt att själv lära dig vilka inställningar som finns och vad man kan göra för ändringar på egen hand för att få spelet anpassat efter din personliga spelstil.

I den här texten går vi igenom spelets viktigaste radarinställningar och vad du kan göra för ändringar i dem för att underlätta för dig när du spelar.

Detta är del tre i en artikelserie om fyra delar där vi går igenom och förklarar olika inställningar för att du som CS:GO-spelare ska kunna få ut det mesta av ditt spelande.

Varför ändra radarinställningar?

För en oerfaren spelare är radarn kanske inte det första man väljer att fokusera på. Att ställa in radarn på ett optimalt sätt är dock en bra idé för den som vill ta sitt spelande till nästa nivå.

Genom att ställa in radarn så att du får en bra överblick över hela kartan kommer du att ha bättre koll på var dina lagkamrater befinner dig vid varje givet tillfälle vilket också kommer att bidra till att öka din spelförståelse.

Generellt sett vill du ställa in din radar så att du uppnår följande saker:
  • Du ska ha överblick över en så stor del av kartan som möjligt
  • Kartan ska visas så att du ser detaljerna i den tydligt
  • Centrera kartan i radarn

    Den första inställningen som du troligtvis kommer att vilja ändra är inställningen för centrering av kartan. Som standard är kartan inte centrerad vilket innebär att radarn alltid följer dig som spelare. Detta är inte att rekommendera då bara en bråkdel av kartan kommer att visas när du befinner dig vid utsidan av kartan.



    Skriv in följande kommando för att få radarn att istället visa mer även när du befinner dig vid sidan av kartan:

    cl_radar_always_centered 0

    Dra ner skalan på radarn

    Nästa inställning du vill ändra är radarskalan. Genom att skala ner radarn zoomar du helt enkelt ut litegrann så att du får se en större del av kartan.

    Standardinställningen för radarskalan är 0.7. Börja med att experimentera kring ett värde på 0.3 och justera utefter vad du tycker är bekvämt.



    Skriv in följande kommando för att ändra radarskalan till 0.3:

    cl_radar_scale 0.3

    Förstora radarn och detaljerna så att detaljerna blir lättare att se

    En konsekvens av att vi drar ned skalan är att detaljerna på kartan blir något mindre och svårare att se. Detta kan vi dock förebygga genom att både förstora både själva radarn och ikonerna som syns i radarn.

    Kommandot för att förstora radarn är cl_hud_radar_scale och som standard är den inställd på 1. Skriv in följande kommando för att göra radarn större:

    cl_hud_radar_scale 1.15

    Kommandot för att förstora ikonerna, så som spelar- och bombikoner, är cl_radar_icon_scale_min och som standard är den inställd på 0.6. Skriv in följande kommando för att göra ikonerna större:

    cl_radar_icon_scale_min 1

    Slutresultatet

    När du följt ovanstående steg är kommer din radar att se väldigt annorlunda ut jämfört med hur den ser ut som standard. Förhoppningsvis kommer det innebära att du får bättre koll på vad som händer på kartan.

    Här är de kommandon vi använt:
    cl_radar_always_centered “0”
    cl_radar_scale “0.3”
    cl_hud_radar_scale “1.15”
    cl_radar_icon_scale_min “1”


    Om du skulle vilja gå tillbaka till standardinställningarna är det dessa fyra kommandon du ska skriva in:
    cl_radar_always_centered “1”
    cl_radar_scale “0.7”
    cl_hud_radar_scale “1”
    cl_radar_icon_scale_min “0.6”


    2 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 2 kommentarer

    Skriv en kommentar

    DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
    Laddar..