×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Stewie2k ute ur Evil Geniuses femma – stora ändringar kan ske i organisationen

1
Evil Geniuses stjärnspelare Jake "Stewie2k" Yip lägger proffskarriären på is.
Det är färdigspelat för Jake "Stewie2k" Yip i Evil Geniuses. Det meddelade spelaren själv under gårdagen via Twitter. 24-åringen meddelar att han lägger proffskarriären på is för att istället satsa på att streama för den amerikanska organisationen.

"Jag är hype över att meddela att jag kommer att streama Valorant och CS för Evil Geniuses Creator Collective. För tillfället kommer jag ta ett steg bort från tävlingsinriktad CS och fokusera på streaming. Tack till er som hängt med!", skriver Stewie2k i sitt meddelande.

Trots sin ringa ålder är Stewie2k en av USA:s mest framgångsrika spelare genom tiderna. Under sin spelarkarriär har Stewie2k bland annat vunnit Majorn i Boston år 2018 med Cloud9 och en Intel Grand Slam år 2019 med Team Liquid.

Spelarens besked kom kort efter att flera medier rapporterat om att Evil Geniuses planerar att göra stora ändringar i både lagets startfemma och organisation. Enligt den franska nyhetssajten 1PV vill EG värva Team Vitality-spelaren Kévin "misutaaa" Rabier och kazakern Sanzhar "neaLaN" Ishkakov från k23 för att ersätta Stewie2k och Will "RUSH" Wierzba.

Utöver att värva nya spelare kom igår också uppgifter om att EG vill stärka sin personalstyrka med europeiska namn. Enligt nyhetssajten Blix.GG vill organisationen att EG:s bänkade coach Damien "maLeK" Marcel och den danska före detta Copenhagen Flames-coachen Daniel "Vorborg" Vorborg ska dela på tränarjobbet.

Om ryktena stämmer och Evil Geniuses ersätter sina amerikanska spelare med spelare från Europa kommer laget framöver att ha en majoritet av europeiska spelare. Det skulle innebära att EG i framtiden får spela i de europeiska Major-kvalen istället för de amerikanska.

EG kan ställa upp med följande femma i höst:
Cvetelin "CeRq" Dimitrov
Vincent "Brehze" Cayonte
Timothy "autimatic" Ta
Sanzhar "neaLaN" Ishkakov
Kévin "misutaaa" Rabier

Artikelbild: Stefan Romare
Vidoekälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..