Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LBS Helsingborg vinner Skolkampen 2022 — tog hem finalen mot Grillska Örebro

1
Efter två jämna kartor var det till slut LBS Helsingborg som gick segrandes ur Skolkampen-finalen.
LBS Helsingborg vinner Skolkampen 2022. Det står klart efter att laget besegrat Grillska Örebro i kvällens final på Dreamhack.

Genom vinsten tar laget hem 35 000 kronor i prispott och befäster sin position som ett av de starkaste skollagen i Sverige.

Sverige LBS Helsingborg
Cham, Maccey, kentaan, Skog, Maddis

Sverige Grillska Örebro
kronkzz, Prone, Roker, free, farah

Kvällens final inleddes på Grillska Örebros kartval Overpass. Grillska öppnade den första halvleken starkast men LBS Helsingborg arbetade sig in i matchen. I den andra halvleken kunde laget, mycket tack vare fint spel från Charlie "Cham" Ahlm, rycka ifrån till en 16-11-seger.

På LBS Helsingborgs kartval Vertigo fortsatte lagen att spela jämnt. LBS Helsingborg var dock laget som hade ett litet övertag efter 15 rundor och gick till halvtidsvila med en 8-7-ledning.

Inför den andra halvleken flyttades matchen från Dreamhacks huvudscen till samma LAN-område som gruppspelsmatcherna spelades på. Efter flyttpausen visade LBS Helsingborg upp ett starkt försvarsspel och kunde till slut säkra kartvinsten med 16-10. William "SKOG" Skog toppade scoreboarden med 25 kills på kartan.

Artikelbild: Kim Andersson