×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Mediauppgifter: NIP i dispyt med spelare om stickers-pengar

1
Enligt uppgifter till Dexerto ska NIP och spelarna ha olika syn på intäkterna från 2020 års stickers-försäljning.
Ninjas in Pyjamas ska enligt uppgifter till nyhetssajten Dexerto vara i en ekonomisk dispyt med några av sina nuvarande och tidigare spelare. Dispyten ska gälla huruvida spelare har rätt till pengar från försäljningen av stickers från 2020 års inställda Major.

Majorn, som var tänkt att hållas i Brasilien, ställdes in på grund av coronapandemin. Trots att turneringen inte blev av släppte Valve lagstickers till försäljning in-game. Klistermärkena kunde köpas under en tremånadersperiod och har tidigare uppgetts ha genererat flera miljoner kronor i intäkter till lagen.

Enligt uppgifter till Dexerto ska den före detta NIP-spelaren Tim "nawwk" Jonasson vara en av flera spelare som är av uppfattningen att spelarna har rätt till en stor del av intäkterna från stickers-försäljningen. Till stöd för deras uppfattning ska det finnas en klausul i spelarnas kontrakt som anger att 83 % av intäkterna från eventuell stickers-försäljning ska gå till spelarna.

Ninjas In Pyjamas-ledningen ska dock vara av uppfattningen att klausulen inte gäller i det här fallet. Enligt Dexerto tolkar NIP-ledningen 2020 års stickers-försäljning som ett finansiellt stöd från Valve riktat specifikt till organisationerna till följd av pandemin och att klausulen därför inte är aktuell.

Dexerto har också publicerat utdrag ur en intern chatt där Ninjas In Pyjamas operative chef Jonas Gundersen förklarat hur organisationen ser på frågan.

"Detta var capsules som skapades av lagen och godkändes av Valve för att lagen skulle överleva pandemin och fortsätta kunna betala ut löner i sin helhet, trots bristen på sponsorskap och exponering. Eftersom det inte var någon Major är det inte tal om vanliga stickers. Detta var nödvändigt för många lag och utan detta hade omkring hälften av lagen dragit sig ur CS:GO-scenen helt och hållet", skriver Gundersen.

"Jag vet att många lag hanterade detta annorlunda och några betalade ut pengar till spelare. Vi valde att inte göra det och behålla lönerna intakta och hålla verksamheten igång som vanligt med mer personal runt laget för att skapa ännu bättre förutsättningar för att vinna Majors", fortsätter han.

Fragbite har varit i kontakt med representanter för Ninjas In Pyjamas som valt att avböja att kommentera frågan ytterligare med hänvisning till Gundersens meddelande.

Artikelbild: och Skärmbild/CS:GO

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..