×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Belgien

Succé för NIP i Majorn — klara för kvartsfinal efter vinst mot Furia

1
Våra svenska hjältar säkrar en plats i Major-slutspelet.
Ninjas in Pyjamas är klara för Major-kvartsfinal i Antwerpen. Det står klart efter att svenskarna tagit en övertygande 2-0-vinst mot det brasilianska laget Furia Esports.

Segern innebär att NIP når slutspelet för den andra Major-turneringen i rad. I höstens Major i Stockholm slutade svenskarna på en delad femteplats efter att ha åkt ut i just kvartsfinalen mot G2 Esports.

Både Ludvig "Brollan" Brolin och Patrick "es3tag" Hansen, som spelar sin första Major för laget, får nu göra sin slutspelsdebut i Major-sammanhang. Brollan har tidigare spelat Challengers Stage med Fnatic och es3tag gör sin första Major i karriären.


NIP inledde matchen med en fenomenal kross på Furias kartval Nuke. Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora såg oslagbar ut och avslutade kartan, som svenskarna vann med 16-2, med 22 kills, 120 ADR och 100 %(!) i KAST.

Inferno blev en betydligt jämnare historia. NIP vann pistolrundan i den första halvleken och kunde mycket tack vare det säkra 7 rundor på T-sidan.

På CT-sidan var svenskarna sedan omutbara i försvarsspelet. Brollan visade med sina 24 kills vägen när NIP stängde ner siterna totalt och kunde spela hem kartan med siffrorna 16-15.

För Furia fortsätter Major-äventyret imorgon. Brassarna måste då vinna sin avgörande bo3-match för att säkra en slutspelsplats, annars är laget utslaget.

Artikelbild: Kalle Strömgren

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..