×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Belgien

Ninjas In Pyjamas räcker inte till mot Navi — regerande mästarna säkrar slutspelsplats

1
De regerande Major-mästarna var storleken större än svenskarna i kvällens match.
Svenskarna i Ninjas in Pyjamas räckte inte till mot de regerande Major-mästarna Natus Vincere i kvällens Legends Stage-match. NIP förlorade med 1-2 i kartor och missar därmed chansen att säkra en plats i Major-slutspelet redan ikväll.

Istället blir det en ny möjlighet för svenskarna imorgon. Vinner NIP morgondagens bo3-match mot Furia Esports säkrar laget en plats i kvartsfinalerna.

För Navi innebär vinsten att laget gör Team Spirit sällskap i slutspelet. Navi gick obesegrade genom Legends Stage efter vinster mot NIP, BIG och G2 Esports.


Matchen inleddes på NIP:s kartval Inferno. Trots att det var svenskarna som valt kartan var det Navi som kopplade greppet om matchen direkt. Storlagets försvarsspel var nästintill klanderfritt och när det blev sidbyte var ställningen 10-5 till de regerande mästarna.

När Navi sedan vann den andra halvlekens pistolrunda gick luften ur svenskarna helt och kartan slutade med en förkrossande 16-6-seger för Natus Vincere. Lagets ukrainska duo Oleksandr "s1mple" Kostyliev och Valeriy "b1t" Vakhovskiy stod för 23 kills vardera och hade bägge över 100 i ADR.

På Mirage höll lagen relativt jämna steg i den första halvleken. Navi öppnade starkt på T-sidan men när NIP fått ordning på sitt försvarsspel kunde svenskarna säkra sju rundor vilket höll hoppet uppe vid sidbytet.

I den andra halvleken vann Navi sin fjärde raka pistolrunda i matchen och såg länge ut att kunna ta hem kartan. NIP ville dock annorlunda och lyckades vända 11-14-underläge till vinst med 16-14.

Avgörandet kom att ske på Ancient och där fick NIP en riktig mardrömsstart på T-sidan. Det dröjde åtta rundor innan svenskarna säkrade sin första runda, men många fler än så blev det inte som anfallare. Vid sidbytet var Navi i ledning med hela 13-2.

Svenskarna vann sin första pistolrunda för matchen i den andra halvleken men lyckades inte konvertera till mer än en extra rundvinst. Kartan slutade hela 16-4 till Navi med s1mple och Ilya "Perfecto" Zalutskiy i toppen av scoreboarden med 21 frallor var.

Artikelbild: Kalle Strömgren

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..