×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Ryska laget rasar efter ESIC:s coach-ban: "Vad har ESIC gjort för esporten?"

1
Laget undrar varför bannen kommer 19 månader efter att incidenten upptäcktes.
Den femte maj publicerade ESIC ett pressmeddelande angående situationen kring deras utredning i coaching buggen som startade 2020. Samma dag gick Team Spirit ut på reddit där de berättade om deras upplevelse med ESIC, då deras coach Sergey "hally" Shavaev blivit anklagad för att fuska.

Incidenten är från en match som spelades 2019, där buggen triggades efter warmup-rundan, vilket verkar vara det vanligaste stället för buggen att trigga. Vid det här tillfället hade Hally varit coach för laget i fyra månader, och enligt organisationen hade han ingen aning om att buggen existerade, ännu mindre om hur man triggar den.

I en video av incidenten kan man se Hally kolla runt från ett av spectator-punkterna, men det enda han kan se är sina egna spelare, så laget fick inget övertag på grund av buggen. Direkt efter rundan lämnar Hally för att få bort buggen innan han går med i matchen igen.

Team Spirit hade ingen aning om vilka i ESIC som hanterade deras anklagelse, eller vilka som utredde situationen. De säger att de aldrig blivit introducerade till deras regler som de konstant hänvisar till, då inga turneringsarrangörer använder det som ett officiellt dokument. Från deras interaktion är det även otydligt vart deras auktoritet kommer från. En av ESLs anställda visade dock på Twitter att ESL använder sig av ESICs regler i alla sina turneringar.

Det enda sättet för Spirit att bestrida anklagelsen är att vända sig direkt till ESIC. Enligt laget hade ESIC erbjudit en 25% kortare avstängning om Hally erkände till anklagelserna, en chans som försvinner i och med deras uttalande.

I slutet på uttalandet kritiserar de organisationen, och säger att de inte kan lösa några riktiga problem. Videon som skickades till laget som bevis har tydligen legat uppe på YouTube sedan den 26:e oktober 2020, så det är oklart varför anklagelserna kommer nu, 19 månader senare. Laget spekulerar att det är för att ESIC vill ha uppmärksamheten som kommer i och med att de bannar Major-deltagare.

Responsen till Spirits uttalande är delad. Många är på lagets sida, och tycker att det är orättvist. Samtidigt anser vissa att Spirit inte gjort tillräckligt mycket för att få bukt på det här tidigare, och att laget kan ha presenterat ofullständiga bevis för att ge ett bättre intryck av sig själva.

Artikelbild: João Ferreira/PGL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..