×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Danske Major-vinnaren gör comeback: "Kändes fel att sluta med Counter-Strike"

1
Tidigare Astralis-stjärnan Markus "Kjaerbye" Kjærbye återvänder till CS-scenen som en ny man.
Major-vinnaren och f.d Astralis-stjärnan Markus "Kjaerbye" Kjærbye annonserar sin CS-comeback efter ett års inaktivitet.

Kjaerbye hade toppen i sin karriär med Astralis som fick ett tumult avsked under 2018, ett år efter Major-vinsten i Atlanta. I en intervju med Dexerto pratar profilen om resan till ett starkare liv och driv med sin comeback.

Kjaerby har genomgått en såväl fysisk förvandling som en mental förvandling med sin nya livsstil efter att ha kantats med mental ohälsa mot slutet av sin CS-karrirär.

- Jag är inte en helt annorlunda person, men jag är betydligt starkare fysiskt och mentalt, säger Kjaerby till Dexerto.

Det var under sommaren 2019 som profilen delade med sig motivationsproblematiken efter bland annat MVP och Major-vinsten i en intervju med HLTV och hade redan några månader innan lämnat sitt dåvarande lag North för sin hälsa.

Bland hälsoproblematiken upplevde Kjaerby magont, andningssvårigheter samt bröstsmärtor och var sjukskriven i två månader. Vid återkomsten fanns det ingen plats kvar för dansken i North och gick kort med i Faze Clan för att sedan spela med kortlivade Hyenas.

- Jag var utmattad och lyssnade inte på min kropp. Jag respekterade inte min mentala hälsa, säger Kjaerbye.

Dansken hade en lång intervju under 2021 kring sin avgång och kände efter artikelns färdigställande att han hade gjort ett misstag i att sluta spela Counter-Strike.

- Min magkänsla sa att jag inte var färdig med CS. Efter att ja sa till dem att artikeln inte kunde publiceras för att jag inte är färdig med karriären så transformerade jag mitt liv över natten.

Nu består Kjaerbyes rutiner av daglig motion som inkluderar stretchar och löpningar. Han springer 60-70 kilometer per vecka i genomsnitt och hans träning ska ha förbättrat alla delar av sitt liv, inklusive sina CS-förmågor.

- Jag känner mig så lugn i mitt spel. Jag tänker inte för mycket på mina beslut längre och känner att jag har skapat de bästa förutsättningarna för mig att prestera, säger Kjaerbye i intervjun med Dexerto.

Stjärnan höll tillbaka sitt meddelande till världen om en comeback i flera månader för att säkerställa att den återfunna kärleken till tävlingsinriktad CS inte bara var tillfällig. Trots övertygelsen har Kjaerbye inte avslöjat sin comeback till vissa familjemedlemmar och vänner i oron för att bli övertalad om att inte spela igen.

23-åringen är listad som ersättare för Heroic för ESL Pro League samt RMR-turneringen och är positivt inställd till alla möjligheter inför framtiden.

- Om jag inte presterar bra i en turnering så kommer jag se det positiva i det. Jag tar med mig kunskapen hem och använder det för att bli ännu bättre. Jag kommer kämpa igen för att jag älskar mitt liv och jag vill bara spela Counter-Strike, avslutar Kjaerbye intervjun med.

Artikelbild: markuskjaerbye/Instagram

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..