×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Monstertappet: Counter-Strike tappar 8% av sin spelarbas

1
Coronapandemin, invasionen i Ukraina och Elden Ring kan vara några av anledningarna till det drastiska droppet av spelarbasen i CS:GO.
CS:GO tappade under mars månad över 8% av sin spelarbas vilket är runt 50 000 spelare trots titelns ledande popularitet och 10-årsjubileum inom kort. Det rapporterar nyhetssajten Jaxon som tagit del av data från Steamcharts.

Trots spelets toppande spelarsiffror på nära miljonen månad efter månad är månadens nedgång ett stort slag på spelarbasen. Jaxon nämner ett antal möjliga förklaringar till nedgången i mars.

För det första är mars generellt en dålig månad i gamingvärlden. Vårens ankomst och ökade temperaturer gör att många väljer att lämna sina datorer för en gnutta välbehövligt solljus.

För det andra har många länder valt att lätta på de restriktioner som tidigare införts på grund av covid-19. Med restriktionerna borta är det många som passar på att ta sig ut och umgås med vänner man inte kunnat träffa tidigare.

Utöver dessa anledningar nämner Jaxon också den rådande krigssituationen i Ukraina som en tänkbar anledning till spelartappet. CIS-regionen står för en stor mängd av spelets användare i Europa och kriget kan ha påverkat möjligheterna och viljan att spela.

Även det faktum att det släppts många stora speltitlar under början av året kan ha bidragit till minskat CS-spelande. Listan över stora speltitlar som släppts under årets första månader är lång och det är säkerligen några gamers som väljer att testa på de nyare spelen till förmån för CS:GO.

Artikelbild: Pressbild/Valve
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..