×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Prischocken: Kostnaden för CS:GO-nycklar skjuter i höjden i Ryssland

1
Följden av Valves avstängda betalmetoder i Ryssland har lett till en enorm prisökning på Steam-marknaden.
Den pågående ryska invasionen i Ukraina har lett till att ett flertal länder, organisationer och företag att införa vissa sanktioner mot Ryssland, däribland betalningsmetoder på tjänster som Steam.

Med landets lamslagna ekonomi har nu bland annat CS:GO-nycklar haft en markant ökning på över 50% i pris från 180 RUB (17 SEK) till 272 RUB (ca 26 SEK). Prisökningen ska ha skett efter att den ryska valutan plötsligt sjunkt i värde.

Spelbolaget Valve som äger speltjänsten Steam har nyligen stängt av de största betalmetoderna för ryska Steam-användare och ska enligt rapporter endast kunna göra köp och transaktioner genom Steam Wallet eller PayPal.

Enligt uppgifter till Cybersport.ru ska ett flertal ryska Steam-användare varit stoppade från att genomföra köp med felmeddelanden till att nu tjänsten endast erbjuder PayPal som betalningsalternativ i varukorgen.

I skrivande stund har Valve ännu inte gått ut med ett officiellt uttalande kring förändringen för de ryska användarna. Även marknadsplatser som GOG.com ska ha begränsat transaktioner i den ryska valutan på grund av dess instabila värde.

Artikelbild: Valve/Steam
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..