×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Faze Clan blir IEM Katowices nya mästare — kontrollerade övertidsdramat mot G2

2
Faze Clan var hetare än någonsin mot G2 Esports med 3-0-vinsten för titeln som IEM Katowice 2022:s mästare.
Faze Clan står som IEM Katowice 2022:s titelvinnare efter en makalös 3-0-vinst mot stjärnlaget G2 Esports.


BO5-matchen inleddes på Fazes kartval Inferno och såg ett dominant G2 som tog en överlägsen 11-4-ledning i första halvlek på CT-sidan. Trots övertaget gjorde Faze en rejäl comeback för att ta matchen till övertid med hela 12 raka rundor fram till 19-15-vinsten.

Kartans klart starkaste spelare var nyförvärvet Robin "ropz" Kool som bland annat avgjorde 15-15-kvitteringen med en kalkylerad ACE. Vid kartans slut hade nykomligen roffat åt sig 32 frallor.

Matchen fortsatte in på Mirage och blev en blodigt lång karta med hela fem övertidsperioder innan kartan kunde avslutas. Faze inledde med en 11-4-ledning på CT-sidan med 7 raka rundor innan G2 kunde få sin första. G2 lyckades sedan vända spelet och ta matchen till övertid.

Förvånansvärt nog hade stjärnskytten Nikola "NiKo" Kovač inte en enda frag fram tills den 9:e rundan då han började bli varm i kläderna.

Kartans två farligaste spelare var G2:s Nemanja "huNter" Kovač och Fazes Russel "Twistzz" Van Dulken som dominerade på scoreboarden. Trots detta var det inhopparen Justin "jks" Savage som avgjorde vitala rundor samt 31-27-kartvinsten med en grym clutch.

Matchens tredje karta Dust2 blev en jämn kamp mellan de två lagen med en knapp 8-7-ledning för Faze på sin T-halva. Under andra halvlek fortsatte nagelbitaren med fram och tillbaka mellan lagen och dess fantastiska spelare. Trots G2:s otroliga spel var Faze bättre och undvek ännu ett övertidsdrama och vann kartan och därmed matchen med 16-14.

Vinsten för Faze Clan innebär lagets första IEM Katowice-titel och en välförtjänt förstaplatspeng på circa 3.7 miljoner kronor. G2 landar på andraplats och tar med sig en prispeng på circa 1.7 miljoner kronor.

Artikelbild: Kim Andersson

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..