×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Finaldags i IEM Katowice — här är förutsättningarna inför kvällens stormatch

1
Elektriskt spännande möte mellan Faze Clan och G2 Esports under kvällens finalmatch i IEM Katowice.
Äntligen är det finaldags på Spodek Arena i IEM Katowice mellan Faze Clan och G2 Esports som de två absolut starkaste lagen av de totalt 16 tävlande.

Matchen är schemalagd att starta klockan 17:00 och kommer att sändas på ESL:s officiella Twitch-kanal för matchintressenter.

De två lagen tävlar om IEM-titeln samt förstaplatsens prissumma på ca 3.7 miljoner kronor i ett BO5-format i storfinalmötet. För silvertagaren väntar en prispeng på ca 1.7 miljoner kronor.

G2 Esports

G2 står som finalens förhandsfavoriter och väntas visa upp ett fantastiskt spel med spelare som 16-årige Ilya "m0NESY" Osipov på AWP:n tillsammans med blixtsnabba reflexer och ett gudomligt spelsätt.

Även kusinerna Nikola "NiKo" Kovač och Nemanja "huNter" Kovač kan väntas fortsätta leverera som vanligtvis med välkoordinerade plays och erfarna välplacerade skott i pressade situationer.

G2 har aldrig vunnit en IEM-titel tidigare men var nära med silverplaceringar under både IEM World Championship 2020 och IEM Cologne 2021 efter tunga förluster mot världsettan Natus Vincere.

Stjärnlaget går in i finalen i sin kompletta femma med följande uppställning:

Faze Clan

Faze Clan har haft en fantastisk resa under IEM Katowice med endast en förlorad match under gruppspelet mot Navi men har gått obesegrade under sin slutspelsspurt mot lag som världstvåan och regerande mästarna Gambit Esports Heroic.

Trots veteranen Håvard "rain" Nygaards frånvaro i Covid-karantän har laget tillsammans med inhoppare Justin "jks" Savage levererat enastående resultat i turneringen utan rain.

En av Faze-spelarna som skiner starkare än någonsin är Helvijs "broky" Saukants som med både AWP och rifles lyckats clutcha och vinna dueller åt laget under ett flertal tillfällen och kan väntas vara en stor fara för G2-spelarna.

Nyförvärvet Robin "ropz" Kool tillsammans med Russel "Twistzz" Van Dulken kommer med stor sannolikhet fortsätta vara dynamiska och farliga på kartorna oavsett val av vapen i finalmatchen.

Laget håller två tidigare IEM-titlar från IEM Sydney 2018 samt IEM New York 2020 och kan mycket väl spela bra nog mot de tuffa motståndarna för att plocka en tredje titel.

För finalmatchen spelar Faze Clan med följande uppställning:

Artikelbild: Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..