×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Slutbråkat: De svenska esportförbunden på väg att slås ihop till ett jätteförbund

2
Målsättningen är att bygga Sveriges största idrottsförbund.
Efter år av bråk siktar de två svenska esportförbunden, Svenska E-sportförbundet och E-sportförbundet SESF, på att gå ihop till ett jätteförbund. Det meddelar organisationerna via ett pressmeddelande idag.

De båda förbunden har länge varit i strid med varandra och tävlat om att vara det förbund som representerar Sveriges esportare. I och med att förbunden går ihop hoppas de skapa en starkare plattform för svensk esport.

— Dagens två förbund har visat att de har olika styrkor och kompetenser. Tillsammans kompletterar de varandra på ett bra sätt och vi kan skapa en riktigt bra plattform för svensk e-sport, säger Magnus Jonsson, ordförande i E-sportförbundet SESF.

Det är de båda förbundens styrelser som kommit överens om att en sammanslagning är den bästa vägen fram. Innan förslaget blir verklighet måste dock de bägge förbundens medlemmar godkänna förslaget på deras respektive förbundsstämmor som ska hållas i slutet av mars.

— Svensk esport står starkt och vi har många framgångsrika spelare, lag, föreningar och arrangemang som länge drömt om ett idrottsligt erkännande och en nationell tillhörighet. Tack vare konstruktiva samtal mellan förbunden och med svensk esports bästa i fokus tar vi ett historiskt steg fram mot den drömmen, säger Sammi Kaidi, ordförande i Svenska E-sportförbundet.

Artikelbild: Pressbild/Svenska E-sportförbundet och E-sportförbundet SESF
Videokälla: IESF/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..