×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Svenskt silver i skol-VM: "Känns helt otroligt"

1
Sveriges skollandslag tog silver i skol-VM i Ukraina.
Efter att ha vunnit skol-SM i Counter-Strike i oktober fick gymnasieskolan LBS Helsingborgs skollag representera Sverige i skol-VM. I helgen avgjordes världsmästerskapen i Kiev och Sverige slutade tvåa i turneringen.

— Det känns helt otroligt, det vi lyckats åstadkomma under så kort tid är helt galet, säger skollandslagsspelaren Charlie "Cham" Ahlm till Fragbite efter turneringen.

Totalt fyra landslag ställde upp i skol-VM och Sverige fick inleda turneringen med ett möte mot Serbien. Där var svenskarna överlägsna och vann med 2-0 i kartor efter en 16-3-vinst på Ancient följt av en 16-7-seger på Inferno.

— Vi lyckades spela bra tillsammans och vi hade bra energi och stämning. Allting bara funkade, vi vann clutches till höger och vänster, kommunikationen satt och vi satte våra skott, säger Cham.

I finalen bjöd Sverige på starkt motstånd mot Kazakstan som ställde upp med en femma med starka individuella spelare. Sverige inledde med en 10-16-förlust på Overpass men lyckades kvittera matchen genom en övertidsseger på Vertigo med 22-20.

Avgörandet på Mirage blev dock ensidig affär som Kazakstan enkelt kunde vinna med 16-3.

— Vi visste att alla spelarna i Kazakstan var individuellt bättre än oss, men med bra samarbete och hjälp av Samuel "Zyppe" Martinsson lyckades vi sätta bra motstånd mot dem, säger Cham.

Det svenska skollandslaget
William "Skog" Skog
Charlie "Cham" Ahlm
Sverige Enok "N0cke" Hellebro
Sverige William "Maccey Persson
Sverige Mattis “Maddis” Johansson

Samuel "Zyppe" Martinsson (coach)

Artikelbild: Pressbild/SESF och Jesper Zerman/Bildbyrån

Vem är Sveriges nästa stora CS-stjärna?

1625 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..