×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-proffsets flashbang-kritik — riskerar leda till hörselproblem

1
Flera CS:GO-spelare upplever att ljudfrekvensen och ljudnivån är skadlig för hörseln.
Ljudet av att ha blivit bländad av en flashbang är ett av de ljud som en CS:GO-spelare instinktivt förknippar med spelet. I ett inlägg på Twitter kritiserar Gamerlegion-spelaren Patrik "Zero" Žúdel ljudet då han menar att det kan vara skadligt för hörseln.


I sina inlägg visar Zero att han inte är ensam om att lida av ljudet från flashbangs. På Reddit finns flera trådar där användare delar med sig av sina erfarenheter och efterfrågar förändringar från Valves sida. Särskilt hårt drabbade verkar personer som lider av tinnitus vara, då ljudet kan trigga hörselåkomman.

Efter att Zero uppmärksammat problemet har spelaren också tagit fram ett hörselskyddsprogram som ska hjälpa mot de höga spelljuden.


Tinnitus är en hörselåkomma som kan orsakas av att hörseln utsätts för starka ljud och kan leda till sömnproblem, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet. Det finns i dagsläget ingen behandling som helt och hållet tar bort åkomman.

Artikelbild: Usman Yousaf/Unsplash och Pressbild/Starladder
Videokälla: Weplay Esports/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..