×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Ny statistik: En fjärdedel av alla spelade CS:GO-matcher är MR16

2
Det kortare matchformatet är än så länge populärt bland CS:GO-spelarna.
I samband med att Operation: Riptide släpptes i september förra året infördes möjligheten att spela kortare matcher i CS:GO. Kortare matcher spelas i bäst av 16 rundor (MR16) istället för bäst av 30 rundor (MR30). Nu har analysverktyget Leetify tagit fram statistik för att se hur populärt det är bland verktygets användare att spela MR16-matcher.

Efter att ha hämtat data från över två miljoner spelade matcher under perioden november—januari konstaterar Leetify att över 27 procent av alla spelade matcher under perioden var kortare matcher. Trots att CS:GO är utformat för längre matcher var alltså var mer än vad fjärde spelad match en MR16-match.

Bildkälla: Leetify
Bildkälla: Leetify

Värt att notera är att det under den undersökta perioden krävdes att spela MR16-matcher för att klara av operation missions vilket kan ha påverkat siffrorna. Datan är också från Leetifys användare som inte nödvändigtvis representerar hur alla CS:GO-spelare använder spelet.

Att Valve numera erbjuder MR16-format kan ses som ett närmande av Riots FPS-konkurrent Valorant som spelas i bäst av 24 rundor. Ett format med färre rundor innebär något kortare matcher vilket förespråkare av kortare matcher ser som en fördel.

Kritiker menar dock att CS:GO är anpassat för att spelas i MR30-format och pekar framförallt på att ekonomin inte är utformat för ett kortare matchformat.

Artikelbild: Pressbild/Valve

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..