×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Finsk media: Forna NIP-stjärnan nära comeback — skapar lag med tidigare avstängda coachen

1
Den finska veteranen Aleksi "allu" Jalli kan göra comeback på servern i vår.
Efter åtta månaders frånvaro från den professionella scenen ser det ut som att Aleksi "allu" Jalli gör sig redo för en comeback. Enligt det finska public service-bolaget Yle är 29-åringen på väg att starta en ny helfinsk femma.

De spelare som är aktuella i femman förutom allu själv anges vara Olli "oopee" Piispanen , Lasse "ZOREE" Uronen samt den före detta SJ Gaming-duon Tuomas "SADDYX" Louhimaa och Tony "arvid" Niemelä.

Enligt Yles uppgifter kommer laget att coachas av den före detta ENCE Esports-tränaren Slaava "Twista" Räsänen. Twista var en av de 37 coacher som bannades år 2020 efter att ha använt den så kallade coachbuggen. Den finske coachen stängdes av i 15 månader av ESIC, en period som nu är över vilket innebär att han kan coacha lag i alla tävlingar som inte arrangeras av Valve.

Det var i somras som allu lämnade Ence efter över tre år i organisationen. Med allu i femman lyckades laget bland annat ta silver i Katowice-majorn 2019. År 2015 presenterades allu som den första icke-svenska spelaren i Ninjas in Pyjamas CS:GO-lag men stannade bara en kort period i laget.

Om ryktena stämmer kan allus nya femma vara:
Aleksi "allu" Jalli
Lasse "ZOREE" Uronen
Olli "oopee" Piispanen
Tony "arvid" Niemelä
Tuomas "SADDYX" Louhimaa

Slaava "Twista" Räsänen (coach)

Artikelbild: Pressbild/Starladder

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..